Rusya: ABD sözünde durmadı, Türklerle yapıyoruz

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'de ABD'nin anlaşmaya uymadığını, çözüm için şimdi Türkiye ve İran'la çalıştıklarını söyledi.

Rusya: ABD sözünde durmadı, Türklerle yapıyoruz
Rusya: ABD sözünde durmadı, Türklerle yapıyoruz
GİRİŞ 28.03.2017 21:01 GÜNCELLEME 28.03.2017 21:02
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında Amerika'nın Suriye'deki yürüttüğü operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Sergey Lavrov, Amerika’nın operasyonun kurallara uyup uymadığı sorusu üzerine şunları söyledi:

DAEŞ, El Nusra ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin etkinliğini artıran her şey BM Güvenlik Konseyi'nin kararına da uyuyor. Bu terör tehdidinin tüm dünyadan yok edilmesine dayanan ulusal çıkarlarımıza da uyuyor.

Suriye'de karada ve havada DAEŞ'e karşı mücadelede bir çok aktör mevcut. Suriye ordusu, muhalif birlikler, Kürtler, Rusya Hava Kuvvetleri ve Rus uzmanlar da bunlara dahil…

Aynı zamanda Suriye'nin davet ettiği İran birlikleri ve davet edilmeyen ABD koalisyonu, Türk askerleri ve diğer Avrupa ülkeleri var. Herkesin ortak kriterinin terörle mücadele olması gerektiğinin hepimiz farkındayız.”

"AMERİKA VARILAN ANLAŞMALARI YERİNE GETİRMEDİ, ŞİMDİ TÜRKİYE VE İRAN'LA YAPIYORUZ"

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir buçuk yıl önce Eylül 2015'de BM zirvesinde tek ortak uluslararası terör karşıtı cephe kurulmasını teklif etmişti. Şimdi bu prensip hiçbir zaman olmadığı kadar gerekli. Tekrar etmem gerekirse, Suriye'de bulunan herkesin eylemlerini koordine etmesinden yanayız. 

Biz bu prensibi Obama Başkanlığı'nda Dışişleri Bakanı John Kerry ile oluşturmaya çalıştık, askeri uzmanları dahil ettik. Silahlı muhalif birlikleri nasıl artıracağımızı konuştuk. Maalesef Amerika varılan anlaşmaları yerine getirmedi. Baştaki prensiplere geri dönülmesi gerek.

Şu anda bu işbirliğini Türk ve İranlı partnerlerimizde Astana'da kuruyoruz.”

YORUMLAR 51
  • tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya bunu bilmelidir. türkiye hiçbir devletin alternatifi değildir. Son sözü söyleyecek de yine türkiyedir.
    Cevapla
  • neden olmasin 6 yıl önce Şikayet Et
    suriyeyi bu hale getiren esetdin allahim balasini versin ulkeyi delik desik etiler suriye suriylilerindir disardan kimse o topraklarda duramaz les gargalari gibi yigildilar bu durumdan eset mutlumu bundan sonra hic kinsey soz haki vetilmesin sadece rejmle mualif anlasmay calistirilsin diyerlerin kovsunlar
    Cevapla
  • rus abd iyran geber 6 yıl önce Şikayet Et
    elnusara teror oluyor pyd mutfik oluyor guleyimmi aglayimi guc varya istedikleri gibi davraniyorlar siz adamsaniz sadece mualifi desteklersiniz tetorislerideyil
    Cevapla
  • eray akalın 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya pyd'ye meşruluk kazandırmak istiyor.Sebebi,iran suryede kazançlı çıkması bu durumun ise rusya denge politikasına yöneltmesidir. Hadisi şeriflerde,pkk pyd gibi örgütlere değinilir.Daha sonrası için yazmak istemiyorum.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galipolan allahtır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı