ABD'li bakanı terleten sorular!

Türkiye'ye ziyarete gelen ABD Dışişleri Başkanı Rex Tillerson düzenlediği basın toplantısında YPG ile ilgili sorulara net cevap vermekten kaçındı.

GİRİŞ 30.03.2017 15:19 GÜNCELLEME 30.03.2017 16:28
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Başkanı  Rex Tilleroin bugün bir araya geldi. Bakanlar görüşme sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

YPG'YE VERİLEN DESTEK BİZİ ÜZDÜ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada,ABD'nin YPG'ye verdiği destekten olan rahatsızlığı dile getirerek,  "Geçmiş yönetim döneminde ilişkilerimizi etkileyen bazı konular oldu. Bunlardan birisi geçmiş yönetimin YPG'ye verdiği destek. ABD'de bir çok kurum YPG ve PKK'nın bir farkı olmadığını kabul ediyor. Bizi hedef alan terör örgütüne verilen destek hem bizi üzmüş, hem ilişkilerimizi etkilemiştir. Bir terör örgütü ile mücadele ederken başka bir terör örgütü kullanmanın risklerini bugün dostum Rex ile paylaştım." dedi. 

FETÖ'NÜN İADESİ İÇİN SOMUT ADIM BEKLİYORUZ

FETÖ ele başı Fethullah Gülen'in iadesine de değinen Bakan Çavuşoğlu bu konuya ilişkin şunları söyledi;

"Geçmiş dönemin izlediği ikircikli politikalardan biri de FETÖ'nün Türkiye'ye iadesi konusu. Biz bugüne kadar elimizdeki tüm belge ve bilgileri ilettik ve iade ve geçici tutuklama talebimizi ilettik. Bu konuda somut adımlar bekliyoruz. En azından idari tedbirlerin alınmasını istiyoruz. "

TİLLERSON: TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ

Bakan Çavuşoğlu sonrası söz alan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD'nin Türkiye'ye DAEŞ'le olan mücadelesinden dolayı minnettar olduğunu belirterek , "Türkiye'nin nasıl bir mücadele içinde olduğunun farkındayız. Hem DAEŞ hem PKK tarafından düzenlenen saldırılarda bir çok insan hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla göçmenin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak konusunda çalışmalarını devam ediyor. Türk birlikleri DAEŞ'i sınırdan uzaklaştırdı. ABD Türkiye'yi minnetle karşılamakta bu yüzden." dedi.

YPG SORULARINI GEÇİŞTİRDİ

Basın toplantısı sonrası basın mensuplarının soruları cevaplandıran ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson YPG ile ilgili sorulara kısa ve üstü kapalı cevaplar verdi. Tillerson "ABD'nin YPG'ye verdiği destek Trump döneminde sürecek mi? ABD YPG'ye ne vaad ediyor?" sorusuna "Bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmenin odak noktasıydı bu soru. Çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Rakka'nın geleceği konusunda buranın  yerel sahiplerine geri verilmesini istiyoruz." diyerek cevap verdi.

Tillerson başka bir gazetecinin "Türk hükümetini nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz YPG ile beraber çalışma konusunda?" sorusuna ise "Daha önce bahsettim, çok güzel bir konuşma gerçekleştirdik. Çok alternatif söz konusu. İki tarafın da görüşleri mevcut. Bunlar üzerinden devam edeceğiz." diyerek cevap verdi

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ARANMASI NORMAL BİR PROSEDÜR

Tillerson, Adil Öksüz'ün ABD Başkonsolosluğu tarafından aranmasına ilişkin, "Sorunuza cevaben buradaki konsolosun amacı, herhangi bir vize durumunda değişiklik olduğunda aranması normal bir prosedürdür." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 44
  • yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    ya adamın yüz ifadesine bakarmısınız her yerinden yalan akıyor yersen
    Cevapla
  • aLLİ 6 yıl önce Şikayet Et
    sİZİ gİDİ gAVURLAR
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    yersen
    Cevapla
  • Ali Kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman doğru bir şey söylediler ki.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    En iyi bildikleri iki şey. YALAN ve KIVIRMA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!