Ruslar: Fırat Kalkanı, Fırat Kılıcı'na dönebilir

Fırat Kalkanı harekatının sonuçlanması Rus basınında oldukça geniş yer buluyor. Rus uzmanlar, Fırat Kalkanı'nın bittiğini ama bunun Fırat Kılıcı'na dönüşebileceğini söylüyor.

Ruslar: Fırat Kalkanı, Fırat Kılıcı'na dönebilir
Ruslar: Fırat Kalkanı, Fırat Kılıcı'na dönebilir
GİRİŞ 31.03.2017 00:50 GÜNCELLEME 31.03.2017 00:51
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Rusya Şarkiyat, Uluslararası ve Diplomasi Araştırmaları Merkezi Direktörü, Türkolog Vladimir Avatkov, Fırat Kalkanı Harekâtının sona ermesiyle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

RT’ye konuşan Avatkov, “Türkler şu anda dünyada ve bölgede denge ve yeni bir yer edinme arayışı içinde. Bu bağlamda Rusya ve ABD ile temaslar Ankara için büyük önem taşıyor” dedi.

GÜÇ GÖSTERİSİ

Türkiye’de 16 Nisan’da anayasa değişikliği referandumunun planlandığını hatırlatan Avatkov, hem iç, hem de dış müttefiklerine ve rakiplerine güç gösterisi bakımından Fırat Kalkanı Harekâtının sonuçlarını yüksek sesle söylemenin, ileride jeopolitik veya askeri sorunlar yaşamaktan çok daha faydalı olduğunu söyledi.

Avatkov, “Türkiye aslında istemiş olduğu tampon bölgeyi oluşturdu ve bunun ötesine gitmesi, birçok bölge ve dünya çapında birçok oyuncu açısından önemli sorunlar doğurabilirdi” diye konuştu.

KALKANDAN KILICA

Rus siyaset uzmanı Aleksandr Asafov da, “Erdoğan, bölgedeki görevleri başarıyla yerine getirebilen etkili bir ordusu olduğunu gösteriyor. Fırat Kalkanı Harekâtının başarıyla tamamlandığını, ancak örneğin Fırat Kılıcı harekâtının başlatılabileceğini ve böyle bir operasyonun sadece DAEŞ'i değil PYD'yi de hedef alabileceğini göstermek isteyebilir. Böyle bir retorik gayet mümkün” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 69
  • Beraber Adalete 6 yıl önce Şikayet Et
    Güneydoğu sınırlarımızdan girip özgür suriye ordusu ile birlikte ypg pyd yi temizleyerek buraları tekrar Suriye halkına bırakılmalı ve güvenliği sağlatmalıyız.Gerisi Kerkük Sincar teferruattır.
    Cevapla
  • 2 kere düşünelim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar bizi iyi tanıyor. Kılıç olacaksa bile 2 kere düşünelim. Onlar kılıç diyorsa biz Fırat Şefkati gibi bir operasyon yapmalıyız.
    Cevapla
  • Eyt mağduru 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusların Ön görüşünu önce pyd . Sonra da Daiş iyi analiz etmeli. İnsan gibi ölmek için . İnsan gibi hareket etmeleri gerek.
    Cevapla
  • şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    17 nisanda başlayacağız inşALLAH
    Cevapla
  • Hayri 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah kılıç operasyonuda başlar. Dosta güven düşmana korku salmaya devam, artık hasta adam degil DİNAMİK TURKİYE sahnede...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi