Başbakan Yıldırım Pence ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım ABD başkan yardımcısı Pence ile görüştü.

Başbakan Yıldırım Pence ile görüştü
Başbakan Yıldırım Pence ile görüştü
GİRİŞ 08.04.2017 10:28 GÜNCELLEME 08.04.2017 11:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye rejiminin İdlib'deki kimyasal saldırıyla işlediği insanlık suçuna ABD tarafından verilen karşılığın insanlık vicdanına ve dünya kamuoyunun hislerine tercüman olduğunu ifade ederek, ABD'den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediklerini ve bu yolda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım, dün gece ABD Başkan Yardımcısı Pence ile telefonda görüştü.

Yıldırım, görüşmede, Suriye rejiminin İdlib'deki kimyasal saldırıyla işlediği insanlık suçuna ABD tarafından dün sabah verilen zamanlı karşılığın insanlık vicdanına ve dünya kamuoyunun hislerine tercüman olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin stratejik ortağı ABD'den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediklerini ve bu yolda her türlü desteği vermeye de hazır olduklarını belirtti.

Başbakan Yıldırım ayrıca, bu gelişmeler ışığında Türkiye'ye doğru bir göç hareketi ihtimalini de göz önünde bulundurarak Suriye'de güvenli bölge tesis edilmesi seçeneği üzerinde daha fazla durulması gerektiğini de vurguladı.

ABD Başkan Yardımcısı Pence ise Türkiye'nin ABD'ye verdiği destek için teşekkür etti.

Türkiye ile diyalog ve iş birliğine önem verdiklerini vurgulayan Pence, Suriye'deki sınamalar karşısında iş birliğinin gelecek dönem daha da geliştirilmesini arzu ettiklerini ve Suriye'deki insani krizi de göz önünde bulunduracaklarını kaydetti.

Pence, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ABD Başkanı Trump'ın ve kendisinin selam ve iyi dileklerinin iletilmesini rica etti.

YORUMLAR 9
  • cetin 6 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki ömer hayyam cılar iş başında. tıpkı bin sene önce dedelerinin yaptığı gibi iran şia ittifakını tutuyor
    Cevapla
  • Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    İt derisinden post, kafirden dost olmaz... Dost istersen Allah yeter...Bize inayet-i İlahiye, bize imdad-ı Resullullah, bize nur-u İman ve kale-i Kuran kafidir; bunları üzerimize celbetmek için gayret edelim... Doğru İslamiyeti ve İslamiyete layık doğruluğu her halimizle gösterip; din-i mübin-i İslamı ve şeriat-ı Muhammediyeyi (asm) ihya edelim...Yaşasın Kuran! Yaşasın Sünnet-i Seniyye!...
    Cevapla
  • cancel 6 yıl önce Şikayet Et
    aziz kardeşim imdad ı resul diye bir tabir olmaz. ayeti celile de muhammed ancak bir elçidir ondan önce de nice elçiler gelip geçmiştir .... buyrulur. hamaseti bırakalım. Abd şeytanından medet ummayı da hükümetimiz bırakmalıdır. acilen islam ülkeleri birlik olup ortak askeri güç oluşturup duruma el koymalı ve rus u amerikalısı ingilizi islam topraklarından çıkarılmalıdır. işid nasılsa tarikat yapılanmaları da islam hükümetleri tarafından takibe alınıp ümmete bela olmaları engellenmelidir. Kuran dışında bir kitap etrafında öreleşenler her zaman kendi ilkelerini oluşturur ve potansiyel tehlike olurlar ve kullanıma açık hale gelirler
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    başbakan o kimyasal saldırıyı cia yaptırmış olmasın ilk başta esad rus biz yapmadık demişti bir Suriyeli pilot cia ajanı olur daha öncede gördük
    Cevapla
  • cetin 6 yıl önce Şikayet Et
    sonuçta esad ın elinde kimyasal silah varmış demek ki. sarin gazını arap aşı yapmak için elinde bulundurmuyor. türkiye ye dahi atablir
    Cevapla
  • zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    acelele etme başbakanım daha olayların ne olduğunu bilmıyorsun orda müslüman bir ülke var
    Cevapla
  • Yapılan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye abd nin dümenine girecek kadar ufak bir ülke değildir. 15 temmuzda gerçekleşen abd güdümlü darbe girişimini ne çabuk unuttunuz. Her daim 15 Temmuz ruhundan dem vuran hükümetimizin abd ile Müslümanları vurmak istemesi ne acı.
    Cevapla
  • cetin 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman dediğin esed mi. elindeki sarin gazını yemek yapmak içinmi saklıyor
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı