Erdoğan'dan Şayrat çıkışı: Hedef saptırma var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 TV'de katıldığı canlı yayında, Şayrat üssünün vurulmasıyla ilgili 'kimyasal silahlara'a odaklanmanın hedef saptırma amacı taşıdığını söyledi.

Erdoğan'dan Şayrat çıkışı: Hedef saptırma var
Erdoğan'dan Şayrat çıkışı: Hedef saptırma var
GİRİŞ 09.04.2017 00:33 GÜNCELLEME 09.04.2017 00:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Katıldığı canlı yayında, Suriye ve ABD'nin Şayrat üssünü vurmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle "kimyasal saldırılara" odaklanılmasının yanlış olduğunu, bunun bir hedef saptırma olduğunu, Suriye'de ölenlerin büyük çoğunluğunun konvensiyonel silahlarla öldüğünü söyledi.

Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

(ABD'nin Şayrat Üssü'nü vurması) Atılan adım gecikmiş bir adımdır. Bu adımı ben takdirle karşıladım. Ama bana göre yetmez. Buna daha ne kadar tahammül edilecek? 1 milyona yakın insanı öldüren bir katil var. Bazıları kınıyor. Neyi kınıyorsunuz?

6 yıldır, kınayanlara ben bunu söyledim.

Bakın burada hedef saptırma var. İkide bir kimyasal silah diyorlar. Uluslararası hukuk yasakladı diye sürekli kimyasal silah demenin anlamı yok.

Sebep sonuç ilişkisine bakmak lazım. Bugün 1 milyona yakın insan öldürülmüşse, bunun ne kadarı kimyasal silahla öldü, ne kadarı konvensiyonel silahlarla öldü? Konvensiyonel silahlarla öldürülenlerin sayısı kat kat fazla.

O üs malum, kimyasal silahların kullanıldığı bir üs olarak devreye girdi. Hedef saptırma yapıyor bazıları. Neymiş, oradaki terör örgütlerinin depolarından çıkmış. Diyorlar ki, Suriye'de kimyasal silah yok... Bal gibi de var.

Temennimiz şu: Bu iş temenni ederiz ki, Amerika'nın şu anda yaptığıyla kalmasın. Rusya da bu işin içine girsin. Hala Esed'i savunma durumunda kalmasın. Son açıklamasında Esed'e sınırsız desteğimiz olmayacak dedi.

YORUMLAR 6
  • Namiq 7 yıl önce Şikayet Et
    obama kimyasal silah kırmızı çizgimiz deye-deye gitdi.Şimdide trump esede diyorki-öldürdüğün müslüman olsun,istediğin kadar öldür hiç sakıncası yok!Ama sen sırtını rusyaya değil abdye dayayacaksan!O zaman müslimanları öldürmek için istesen sana atom silahı bile veririm!!!
    Cevapla
  • hasan yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın bir ağaç diktiğini , bir yetimin başını okşadığını görsek hemen acaba planı nedir diye sorgulamamız gerekir.
    Cevapla
  • Aşağılayan 7 yıl önce Şikayet Et
    Buğday uretmeliyiz. Düşmanımız dan buğday dileniyoruz.
    Cevapla
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    Parayı bulan konforlu kentlere yerleşiyor, buğday artık telefon-sipariş.
    Cevapla
  • BİR KİŞİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz bu sene dünyadaki en çok un ihracatını gerçekleştirmiştir.
    Cevapla
  • Mucit 7 yıl önce Şikayet Et
    Cümlenin başı doğru sonu yanlış. Dilenmiyoruz paramızla alıyoruz, sonra da alternatifimiz var Rusya olmazsa satacak bir çok ülke var. Hatta Rusya niye bizden almıyororsunuz diye bizden aldığı ürünleri kısıtlamaya kalktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi