Bakan açıkladı: 'Vize muafiyeti' için kritik tarih

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'ye vize muafiyeti konusunda son teklifin 16 Nisan'dan sonra yapılacağını söyledi.

GİRİŞ 13.04.2017 10:50 GÜNCELLEME 13.04.2017 12:03
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'ye resti çekti.  Çavuşoğlu, "16 Nisan'dan sonra AB'ye son  önerimizi sunacağız. Ondan sonraki süreci nasıl sürdüreceğimizi değerlendirip  aldığımız kararları sizlerle paylaşacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz.  Bu vize serbestisini de almamız lazım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir  parçasıdır" dedi.

KIBRIS SORUNU 

'Kıbrıs sorununu çözmek için samimi  çaba sarf ediyoruz" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu " ama özellikle seçim atmosferinde Rum tarafında samimi bir çaba  görmüyoruz. Rum tarafının özellikle Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol  rezervleri konusunda tek taraflı attığı adımları doğru bulmuyoruz. Bu konuda  uyarılarımıza rağmen maalesef geri adım olmadığı için şimdi Türkiye olarak da  bazı adımları atacağız" dedi. 

ŞİMŞEK RUSYA'YA GİDİYOR 

Başbakan  Yardımcısı Mehmet Şimşek'in haftaya Rusya'ya gideceğini açıklayan Çavuşoğlu "Önümüzdeki hafta Başbakan  Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlığında bir heyet Moskova'ya gidecek. Rus  muhataplarımızla oturup konuşacağız, tüm engelleri kaldırmak için inşallah bir  mutabakatı sağlarız" şeklinde konuştu. 

 

YORUMLAR 14
  • osman ca 7 yıl önce Şikayet Et
    vize muafiyeti olsa ne olmasa ne, AB kimin umrunda. Biz kendi işimize bakalım. İslam ülkeleri arasında vizeyi kaldıralım.
    Cevapla
  • H. YLZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık avrupa birliği kesinlikle istemiyorum AB geldiği zaman ne türklük ne de müslümanlık kalır. bu da sonun başlangıcı olur diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • nevşehirli 7 yıl önce Şikayet Et
    bırakın şu avrupayı
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    gına geldi artık bırakın şu avrupa birliği macerasını getirin halkın önüne bir sandık halk istiyorsa devam istemiyorsa vazgeçin yeter artık
    Cevapla
  • musa 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın çavuşoğlu bu kaçıncı son. bizimle dalga geçmeyin. sizin açıklamalarınızı okudukça sinirlerim bozuluyor artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti