Türkiye Dışişleri'nden İran açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin ihtiyaç halinde dost ve komşu İran halkına her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Türkiye Dışişleri'nden İran açıklaması!
Türkiye Dışişleri'nden İran açıklaması!
GİRİŞ 16.04.2017 17:34 GÜNCELLEME 16.04.2017 17:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye, İran'da yaşanan sel felaketi nedeniyle ihtiyaç halinde dost ve komşu İran halkına her türlü yardıma hazır olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran'ın kuzeybatısında meydana gelen sel felaketi sonucu can ve mal kayıpları yaşandığı ve bugün itibarıyla hayatlarını kaybedenlerin sayısının 42'ye ulaştığının büyük üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: "Sel felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere İran halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, ihtiyaç hasıl olduğu takdirde dost ve komşu İran halkına her türlü yardıma hazırdır."

İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletinde başlayan ve ülkenin kuzeybatısındaki 4 eyaleti etkisi altına alan şiddetli yağışın neden olduğu selde çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. İran'daki Haber Online ajansının eyalet yetkililerine dayandırdığı haberinde, yaşamını yitirenlerin yanı sıra 30'dan fazla kişinin kayıp olduğu belirtilmişti. İran Afet Yönetimi Organizasyonu Başkanı İsmail Naccar da bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, sel felaketinde kaybolanların bulunması için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    nerde su iran dusmanlari ? hayret !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?