Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki vize serbestisi sürecine ilişkin, "Vize serbestisinin en kısa zamanda verilmesini bekliyoruz." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması
GİRİŞ 17.04.2017 13:53 GÜNCELLEME 17.04.2017 13:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın El-Şark el-Avsat gazetesine mülakat verdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta varılan mutabakat Türkiye'nin olağanüstü çabaları sonucu işlevseldir ve yasa dışı göçle mücadele bağlamında bir başarı hikayesidir." dedi.

Türkiye'nin 2013 yılından beri vize serbestisi sürecini yürüttüğünü ve hemen hemen belirtilen tüm kriterleri karşıladığını kaydeden Çavuşoğlu, Avrupa Komisyonunun da bunu Mayıs 2016 raporunda kabul ettiğini hatırlattı. Çavuşoğlu, AB'nin diğer yükümlülüklerini yerine getirme konusunda olduğu gibi, bu konuda da istekli davranmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Kalan kriterlere ilişkin yapılan hazırlıklarla ilgili bir çalışma planı düzenledik. Türkiye'nin son teklifi olacak bu planı vize serbestisi sürecini tamamlamak için AB'ye sunacağız. Vize serbestisinin en kısa zamanda verilmesini bekliyoruz. Eğer AB bu konuda yeşil ışık yakmazsa Ege Denizi'nde üstlendiğimiz ağır yükü gözden geçirmek zorunda kalacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • tolga akbaş 7 yıl önce Şikayet Et
    helal bakanım
    Cevapla
  • gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin sabri tasdi artik gozden gecirme degil icrat zamani millet olarak geri kabul anlasmasi istemiyoruz ab,60 yildir uyelik sozleriyle oyun oynadi kapilarinda millet olarak beklemek istemiyoruz gumruk birligi gozden gecirilip turkiyenin menfatlari olmayan hicbirsey kabul edilmemeli devlet olarak yonumuzu birazda sangay beslisine cevirsek cok iyi ederiz devlet millet olarak zaman kaybetmek istemiyoruz.
    Cevapla
  • muro 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamı ayar etmeyin aylardır gözden geçirmeden bahsediyorsunuz ne gözden geçirmesi bırakın gitsin adamlar açık açık serbeste yok diyor soğutmayın milleti akpartiden basiretsizlik yüzünde
    Cevapla
  • serhat kars 7 yıl önce Şikayet Et
    vize yok bize.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda