Rusya'dan Suriye açıklaması

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Suriye'de ABD ile doğrudan temas halinde olduklarını söyledi.

Rusya'dan Suriye açıklaması
Rusya'dan Suriye açıklaması
GİRİŞ 26.04.2017 18:39 GÜNCELLEME 26.04.2017 19:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rudskoy, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından organize edilen Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, ülkesinin Suriye'deki askeri faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasının ardından Rusya'nın hava güvenliği anlaşmasını tek taraflı askıya aldığını anımsatan Rudskoy, "Önceleri bu anlaşma kapmasında iş birliği sağlanıyordu ancak şimdi durum değişti. Bunun yerine çalışma düzeyinde doğrudan telefon hatlarını kullanıyoruz. Bu çalışma Suriye hava sahasındaki uçakların güvenliğinin sağlanması için yürütülüyor." dedi.

Rudskoy, Rusya Hava Kuvvetlerine ait unsurların Suriye'de şu ana kadar 23 binin üzerinde uçuş ve 77 bin hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azalttığına değinen Rudskoy, bu kapsamda Himeymim Üssü'ndeki helikopter ve uçakların yarısının geri çekildiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • amiiiiiiin 6 yıl önce Şikayet Et
    gidisiniz olsunda donusunuz olmasin insallah birbiriniz ve eseti vurursunuz insallah
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    herhalde yani küfür tek millettir.müslümanlarda sözde müslümandır nefsinden başka düşündüğü hiç birşey yoktur çok yüzlüdür herkes hakettiğini alır mazlum olanınsa hakkını hak alır.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    sizler teröre değil ülkeyi yaşanmaz hale getirmeye ve mazlumlara güç gösterisi yapıyorsunuz hertarafınız şov neden müslümanların olduğu yerlerde şov yapıyorsunuz çünkü onların yöneticileride sizin uşaklarınızdır
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    77.000 operasyon yapmış. Kime karşı. Ne hakla. İnsanlığın nedir sizden çektiği bre kefereler.
    Cevapla
  • Alp eren 6 yıl önce Şikayet Et
    23bin uçuş.. 77bin hava saldırısı.. Sen de 100 ben diyim 200milyar dolar masraf demek bu.. Rusya bu akılalmaz parayı Allah bilir ne amaçla harcıyor! Allah bilir hangi kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyor!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı