Türkiye'den flaş Suriye açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye'de bazı bölgeleri kapsayan çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına ilişkin muhtıranın imzalandığını açıkladı.

Türkiye'den flaş Suriye açıklaması!
Türkiye'den flaş Suriye açıklaması!
GİRİŞ 04.05.2017 16:36 GÜNCELLEME 04.05.2017 18:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye’nin İdlib vilayetinin tamamı, Lazkiye, Halep ve Hama vilayetlerinin belli bölümleri, Humus vilayetinin belli bölümleri, Şam/Doğu Guta bölgesi ve Dera ve Kuneytra vilayetlerinin belli bölümlerini kapsayan çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına ilişkin muhtıra imzalanmıştır." denildi.

Açıklamada, "Çatışan taraflar arasında (oluşturulacak çatışmasızlık bölgelerinde) hava unsurları dahil her türlü silah kullanımının durdurulmasını ve bölgelere acil ve kesintisiz insani yardım akışının sağlanmasını kayıt altına alan bu muhtırayı memnuniyetle karşılamaktayız." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Suriye Halkları 6 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE BARIŞ İşte Barışçı Devlet ve Siyasetçiler "HELAL OLSUN SİZE VE SİZİN GİBİLERE". Diğer Devlet / Devlet Adamları ve Bizlere de düşen BU BARIŞ PLANINI DESTEKLEMEK VE UYMAKTIR.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Çatışmasızlık bölgelerinin güvenliği sağlanır sağlanmaz. Türkiye'deki Suriyeliler parça parça oralara yerleştirilmelidir.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olur inşallah. Umut verici bir haber...Bazen iyi şeyler de oluyor!
    Cevapla
  • vatan bekçisi 6 yıl önce Şikayet Et
    iranlılara güven olmaz ama hayırlısı diyelim ve dikkatli olmalıyız
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi hayırlısı bakalım, araya karakediler girmezse bu mesele de en azından sulha kavuşur. Suriye meselesi ülkemizi çok derinden etkiledi, daha da etkileyebilir, devlet ve hükümetimiz bu mesele üzerinde daha derinlemesine durmalı. Büyük şehirlerden gelen Anadolu insanının en çok şikayet ettiği konu bu benim şu an gördüğüm. Niye oy kaybedildi diye fazla düşünmeye gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…