Hükümet'ten ABD'ye Rakka uyarısı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'nin PYD'ye silah yardımının "Kabul edilemez" olduğunu belirtti ve ABD'yi uyardı.

Hükümet'ten ABD'ye Rakka uyarısı
Hükümet'ten ABD'ye Rakka uyarısı
GİRİŞ 12.05.2017 12:04 GÜNCELLEME 12.05.2017 12:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'na katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, PYD konusunda ABD'ye uyarıda bulunarak "PYD'yi o Rakka'ya sürerseniz, orada ortaya çıkacak insani sorunları ve büyük kargaşaları nasıl önleyeceksiniz ve bunun vebalini nasıl vereceksiniz?" dedi.

"SAĞDAN SAY 3-5 BİN KİŞİ, SOLDAN SAY 3-5 BİN KİŞİ..."

ABD'nin silah yardımı konusunda açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Nasıl Suriye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünü savunuyorsak, Suriye ve Irak'taki bütün terör örgütlerinin tasfiye edilmesini de savunuyoruz. Bu anlamda bizim için DEAŞ ne kadar tehlikeli bir terör örgütüyse, PKK'nın ve PYD'nin de aynı şekilde tehlikeli bir terör örgütü olduğunun altını çiziyoruz. Eğer Amerika Birleşik Devletleri ve diğer müttefiklerimiz bu bölgede bir barış arayışı içindelerse, sağdan say 3-5 bin kişi, soldan say 3-5 bin kişilik bir terör örgütüyle iş birliği yapmak değil, bölgenin tek ekonomik ve siyasi istikrar sahibi ülkesi olan Türkiye ile iş birliği yapmanın kendi milli menfaatleri bakımından da en akılcı olduğunu ifade ediyoruz." diye konuştu.

ABD'YE PYD KONUSUNDA RAKKA UYARISI

Türkiye'nin düşmanı olan gruplara silah verilmesinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Kurtulmuş "Bizim müttefikimiz, 1952'den beri NATO çerçevesinde işbirliği içinde olduğumuz, lafa geldiği zaman "Türkiye, NATO'nun güney sınırındaki ülkedir, müttefikimizdir" diyenlerin, Türkiye'nin düşmanı olan silahlı gruplara silah vermesini asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bu çerçevede bu Türkiye'nin kabul edeceği bir durum olmadığı gibi bölge barışına da hizmet edecek bir durum değildir. Yani diyelim ki Rakka'dan DEAŞ'ı attınız, çıkardınız, yüzde 100'ü Arap olan Rakka'da etnik temizlik yapmak üzere hazır bekleyen bir PYD'yi o Rakka'ya sürerseniz, orada ortaya çıkacak insani sorunları ve büyük kargaşaları nasıl önleyeceksiniz ve bunun vebalini nasıl vereceksiniz?" dedi.

YORUMLAR 2
  • oguzhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kurtulmuş, ne vebali ne günahından bahsediyorsunuz. Bunlar Allahı inkar den, dinsiz ,imansız, vurducu kırdıcı zalim ve ahir zamanın deccalin askerleri. Bu mazlum canına kasdetmeyi göze alan gözü dönmüşlerin katli gerçekten vaciptir.
    Cevapla
  • tülay 6 yıl önce Şikayet Et
    cok yasa sen kurtulmus agbi agzina saglik mertt sorular bunlarrrr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak