İngiltere saldırısı sonrası kritik çağrı!

Başbakan Binali Yıldırım Gürcistan'da mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında İngiltere'deki terör saldırısını kınadı ve işbirliği çağrısında bulundu.

GİRİŞ 23.05.2017 12:32 GÜNCELLEME 23.05.2017 13:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gürcistan'da Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ikincisine başkanlık edecek olan Başbakan Binali Yıldırım, düzenlenen basın toplantısında, "Gürcistan'da 15 Temmuz sonrası Gürcistan Başbakanı'nın Ankara'ya gelmesi bizim için unutulmaz bir anıdır.Gürcistan'da yaptığımız ikinci toplantıyı önemsiyoruz. Gürcistan'ın 25 Mayıs Milli Günü'nü de tebrik ediyorum" dedi. Başbakan Yıldırım, iki ülke vatandaşlarının pasaportsuz seyahat edebilmesinin önemine dikkat çekerek, "Batum Havalimanı ülkelerimiz arasındaki bu gelişmelere önemli bir katkı sağlamaktadır" dedi.



Başbakan sözlerine şöyle devam etti;

"Türkiye ile Gürcistan geride bıraktığımız çeyrek asırda komşuluğu dostluğa ve stratejik ortaklığa dönüştürmeyi başarmıştır. Önümüzdeki yıllarda da ilişkilerimizi daha da geliştirmek kararlılığındayız. Bugünkü toplantıda bu iradenin her iki tarafta olduğunu görmekten mutlu olduk. Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına zarar gelmemesi Türkiye için önemli. Gerçek potansiyelinin altında kaldığını düşündüğümüz ticari ilişkilerimizle ilgili olarak önemli kararlar aldık. Ayrıca adli yardımlaşma konusunda da bir belge imzalandı. Bunun dışında siber güvenlikle ilgili bir anlaşmada imzalandı.

İNGİLTERE'DEKİ SALDIRI

Dün gece İngiltere'de bir terör saldırısı oldu. İlk tahminlere göre bir canlı bombanın sebep olduğu bu terör saldırısında genç kalabalık arasında ölen ve yaralananlar var. Bu saldırıyı en kuvvetli ifadelerle lanetliyoruz. Teröre en fazla bedel ödeyen bir ülkeyiz. Terör küresel bir tehdittir. Terörle mücadele  de küresel olmalıdır. Teröristler arasında herhangi bir sınırlama yaparsa, teröristleri iyi kötü diye kategoriye ayırırsak terörle mücadelede zaafiyet devam eder. Günümüz dünyasında her yer tehdit altında, kimse benim ülkem güvenli diyemez.Böyle denirse, bir zaafiyet ortaya çıkar. Bundan böyle, yakın işbirliğini daha da arttırmamız gerekiyor. "

YORUMLAR 1
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    ingilterenin dünyada sömürge ülkesi en fazla olan ülkeler arasında ırakta 10-15 bakan ingiliz afrikadan hindistana avıstralyadan ortadoğuya kdar sömürmedik yer bırakmayan ingiltere ırakta ölen müslüman sivillerin üzerine işeyecek kadar alçalan ingiliz önce kendine bak sen adam ol sen kendini düzelt işid-daeş terör örgütlerini kurma besleme dünyaya fitne yayma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...