Gabriel: Türkiye bize ülkeye giriş yasağı koydu

Alman milletvekillerinin Türkiye ziyaretinin iptal edilmesi üzerine Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'den açıklama geldi.

Gabriel: Türkiye bize ülkeye giriş yasağı koydu
Gabriel: Türkiye bize ülkeye giriş yasağı koydu
GİRİŞ 25.05.2017 00:20 GÜNCELLEME 25.05.2017 00:22
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Alman Federal Meclisi üyelerinden oluşan bir heyetin Türkiye'ye yapacağı ziyaretin iptal edilmesinin yankıları sürüyor. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin Alman vekillere "ülkeye giriş yasağı" uyguladığını iddia etti.

"ÇOK CİDDİ BİR GELİŞME"

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Gabriel Çin'in başkenti Pekin'de bugün yaptığı açıklamada, Alman vekillerin Türkiye ziyaretinin iptalini "çok ciddi bir gelişme" olarak nitelendirerek, bundan sonraki diyaloğun kolay olmayacağını söyledi.

DÜN ANİ BİR KARARLA İPTAL EDİLMİŞTİ

Federal Alman Meclis Başkan Yardımcısı "Gezici" Claudia Roth'un başkanlığındaki bir heyetin 25-28 Mayıs tarihleri arasında Ankara, Diyarbakır ve İstanbul'da siyasetçiler, çeşitli kurumların yetkilileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüşmeler yapması planlanıyordu.

Heyette Yeşiller partili Roth'un yanı sıra Alman Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Matthias Zimmer, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Grubu Dış Politika Sözcüsü Niels Annen ve Yeşiller grubu Mülteci Politikaları Sözcüsü Luise Amtsberg yer alıyordu. Ancak ziyaret ani bir kararla iptal edildi.

ROTH: TÜRKİYE BİZE KIRMIZI KART GÖSTERDİ

Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth ise, liderliğindeki heyetin 25-28 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaretin iptal edilmesi üzerine, Türk hükümetinin heyeti ne meclise ne de güvenlik personeline erişim sağlanamayacağı konusunda bilgilendirdiğini söyledi. Roth, "Türkiye bize kırmızı kart gösterdi" dedi.

Roth, "Dün Türk hükümetinin en üst düzey seviyesinden Alman milletvekilllerinin Türkiye'de siyasi görüşmeler gerçekleştirmesinin uygun olmadığını düşündüğünü öğrendik. Bu fiili bir şekilde siyasi diyalogun reddedilmesidir. Bu Alman hükümetine gösterilmiş bir kırmızı karttır" dedi. 

YORUMLAR 192
  • erol 6 yıl önce Şikayet Et
    ne bekliyodun almanya ruzgar ektin firtina biceceksin heralde
    Cevapla
  • Aspirin 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanların yapmadıkları düşmanlık yok pişkin pişkin konuşuyor yüzsüzler gelmeyin
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    ulen alman yine şükret kırmızı kart göstermişler...
    Cevapla
  • hakem 6 yıl önce Şikayet Et
    kırmızı kart hemde en koyusundan.....
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Tıpkı sizlerin yaptığı gibi karşılamak isterdik. Bir aşağılık katil sürü hollanda ya davrandığı gibi, bir lanet Hitler'in Almanyasina yakışır görüntü kalitesi ile davranış biçimleri ile davranmak isteriz. Bir yalancı ,ikiyüzlü katil sürü almanya ne anlıyorsa öyle davranmak istiyoruz. Insanlik suçu işledi, işlemeye devam eden bir toplum olarak almanya artık etiketi bulmuştur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı