ABD'den yeni açıklama: Türkiye'yle paylaşacağız

ABD'li komutan Albay Ryan Dillon, ABD'nin YPG'ye verdiği silahların bilgisini Türkiye ile paylaşacaklarını söyledi.

ABD'den yeni açıklama: Türkiye'yle paylaşacağız
ABD'den yeni açıklama: Türkiye'yle paylaşacağız
GİRİŞ 01.06.2017 21:43 GÜNCELLEME 02.06.2017 12:09
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD’nin terör örgütü PKK/PYD'ye Rakka operasyonu için verdiği silahlarla ilgili detayların Türkiye ile paylaşılacağını söyledi.

Albay John Dorrian'ın yerine Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu'na sözcü olarak geçen hafta atanan Albay Dillon, Bağdat’tan telekonferans yöntemi ile ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"KAMUOYUNA AÇIKLAMAYACAĞIZ AMA TÜRKİYE İLE PAYLAŞACAĞIZ"

AA muhabirinin, ABD’nin PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG’ye verdiği silahların tipi, miktarı ve gönderilen araçların sayısı ile ilgili sorusu üzerine Dillon, bu detayları kamuoyuna açıklamayacaklarını ancak silahların takip edildiğini ve ABD’nin söz konusu detayları Türkiye ile paylaşacağını ifade etti.

"TÜRKİYE İLE DETAYLAR KONUSUNDA ŞEFFAFIZ"

Dillon, şunları kaydetti:

“Silahların seri numaraları, miktarları, verilen silah ve araçların tipleri gibi detaylara girmeyeceğiz. Tüm bunların kayıtlarını kendimiz tutuyoruz. Türkiye ile bu detaylar konusunda şeffafız. Bunları operasyonel nedenlerden dolayı açıklamayacağız çünkü DEAŞ’ın, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) elindekilerini bilmesini istemiyoruz.”

"SİLAHLARIN YERİNİ DE TÜRKİYE'YE SÖYLEYECEĞİZ"

Daha sonra “Türkiye ile bu detaylar konusunda şeffafız” ifadesinden ne kastettiği sorulan sözcü, söz konusu silahların tip ve miktarlarına ve nerede olduklarına dair detayları Türk makamları ile paylaşacaklarını söyledi.

SİLAHLAR NASIL TAKİP EDİLECEK?

Silahların izini nasıl takip edeceklerine yönelik bir soruya ise Albay Dillon, şu cevabı verdi:

“Birincisi, SDG’nin ekipman alan tüm unsurlarının taramadan geçirilmesi sağlanıyor; aynı zamanda sadece DEAŞ ile savaşma ve bizim silahlı çatışma kanunlarımıza uyma zorunlulukları var. Verilen tüm silahlar birlik komutanlarına seri numaraları ile zimmetlenecek ve bütün bu detayları, silahlar konusunda kaygı duyan kuzeydeki müttefikimizle paylaşacağız.”

"AMAÇ DIŞINDA KULLANANLARA BİR DAHA SİLAH VERMEYECEĞİZ"

Ayrıca Albay Dillon, sahada ABD askerlerinin de bu silahları takip edeceğini ve amacı dışında bir kullanımın söz konusu olması halinde bunu yapan gruba artık silah verilmeyeceğini kaydetti.

"AĞIR SİLAHLARI HENÜZ VERMEDİK"

Dillon, terör örgütü PKK/PYD'ye zırhlı araçlara karşı kullanacakları ağır silahları ise henüz vermediklerini aktardı. Ancak Rakka’ya yaklaştıkça örgütün, DEAŞ’ın bomba yüklü zırhlı araç tehdidi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen sözcü, o zaman bu ağır silahların verilmeye başlanacağını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 79
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    koskoca bir yalan yine oyalama taktikleri. uyanık ol yurdumun insanı, uyanık ol iktidar sahipleri ve siyasiler.
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    deaş ypg ile anlaşıp rakkayı boşalttı zaten. amaç ne
    Cevapla
  • arif gören 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kovboy soytarıları bizi ne zannediyorlar? Hiç zahmet etmesinler. Biz o silâhları da, kullananları da kendi silahlı/silahsız İHA'larımızla bulur ve imha ederiz. Ha bu sırada bazı cici ABD askerleri de telef olurmuş. Artık o kadar da kusurumuza bakmayacaklar.
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: yahu siz delirmişsiniz. silah verdiğiniz kişiler zaten terörist. sizi gidi çifte standartçılar , iki yüzlüler sizi.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye irakda ve suriyede askeri olarak bas edemiyecek gibi gözüküyor.zaman gecirilmeden halk egitip silahlandirilmali ve 30 milyon türk partizan ile irak ve suriyeye yabancilara ve teröristlere karsi temizlik harekati yapilmali,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki