Rus uzman: Ancak Türkiye önleyebilir!

Rus uzman Yelena Suponina, Türkiye'nin Katar krizi konusunda arabuluculuk yapmasını değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Rus uzman: Ancak Türkiye önleyebilir!
Rus uzman: Ancak Türkiye önleyebilir!
GİRİŞ 27.06.2017 00:16 GÜNCELLEME 27.06.2017 00:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (RİSİ) Başkan Danışmanı ve Ortadoğu uzmanı Yelena Suponina, Türkiye'nin Katar krizi konusunda arabuluculuk yapmasını değerlendirerek, “Krizin derinleşmesini ve askeri güç kullanılmasını ancak Türkiye gibi arabulucu ülkeler önleyebilir” dedi.

KRİZİ TÜRKİYE ENGELLER

Rus haber ajansı Sputniknews'a konuşan Rus uzman şu ifadeleri kullandı: "Katar krizi Ramazan Bayramı'nın ardından tekrar gerginleşebilir. Hatta askeri güç de kullanılabilir. Fakat krizin kötüye gitmesini önlemek için hala şans var. Türkiye gibi arabulucu ülkeler sayesinde Katar krizinin gerginleşmesi önlenebilir. Aksi halde durum fevkalade kötü olabilir.

Basra Körfezi ülkeleri yönetimleri de tehdit içerikli açıklamalar yapmakta. Duruma herhangi bir askeri müdahale, öngörülemeyen sonuçlara neden olabilir."

Rus uzman sözlerine şöyle devam etti: "Şunu da unutmamak lazım: Türkiye siyasi olarak, hatta askeri olarak Katar'ı desteklemeye karar verdi. Zira bunu Suudi Arabistan ve Bahreyn de göz önünde bulunduruyor." dedi

YORUMLAR 13
  • Ankara 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar yürekli olduklarını görelim bakalım.
    Cevapla
  • mesut 6 yıl önce Şikayet Et
    ya operasyon yaparsın yada maruz kalırsın abd yi hayranlıkla anlatanlar bu ülkenin hiç ilgisi olmayan müslüman ülkelerdeki askerlerinin amacını düşünmüyorlar mı
    Cevapla
  • Gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    Trumpun damadı kim. Ortadoğudan sorumlu başkan yardımcısı. Yahudi. Başka lafa gerek varmı. Ortadoğuyu kim karıştırıyor. Anlaşıldımı. Abd yi aslında kim yönetiyor. Trump. Yöneticimi. Yönetilenmi. Trumpun kızını bir plan dahilinde yahudiyle kim evlendirdi. Neden. Trumpu başkanlığa kim hazırladı. Yahudiler nasıl küresel planlama yapıyorsa. Müslümanlar ve insanlık küresel planlama yapmak zorunda.
    Cevapla
  • adem çelikbilek 6 yıl önce Şikayet Et
    burda korkakaça pısıkça yorum yazan arkadaşlar. sizler hangi mılletin torunlarısınız. açıklayında bizde bilelim..bizler OSMALI TORUNUYUZ...adriyatikten çın e kadar yine var olmak için mücadeye devam edecez...
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ne yapmaya çalıştığı belli rusya da gizli yardımcısı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor