Almanya’ya sert tepki

Almanya’ya tepki gösteren AB Bakanı Ömer Çelik, "Maalesef bazı Alman siyasetçilerin son açıklamaları, bir kere daha çifte standart kavramının merkezine yerleşmektedir" dedi.

 Almanya’ya sert tepki
Almanya’ya sert tepki
GİRİŞ 29.06.2017 16:43 GÜNCELLEME 29.06.2017 16:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ve eski Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz’un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamalarına resmi Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Bakan Çelik, "Şahsen tanıdığımız bazı Alman siyasetçiler bizlerle konuşurken temel hak ve özgürlükler konusunda en geniş çerçevede konuşuyorlar. Bizler de alabildiğine geniş bir çerçevede bu meseleyi ele alıyoruz. Ve her defasında ilkelerin herkes için geçerli olduğunu söylüyoruz” açıklamasını yaptı.

“PKK SERGİLERİ AÇILMASINA GÖZ YUMAN BİRİNİN AÇIKLAMALARI İBRETLİKTİR”

Bakan Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef bazı Alman siyasetçilerin son açıklamaları bir kere daha çifte standart kavramının merkezine yerleşmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya’da vatandaşlarımızla buluşmasıyla ilgili olarak bu siyasetçilerin açıklamaları kabul edilemez. Özellikle Avrupa Parlamentosu Başkanlığı yaptığı dönemde parlamentoda PKK sergileri açılmasına göz yuman birinin açıklamaları ibretliktir. Gösteri ve yürüyüş hakkı, ifade ve basın hürriyeti bu siyasetçiler için birer retorik ve iç siyasi tüketim malzemesi haline gelmiş durumda. Bu hürriyetler konusunda duyarlı olanlar bilmelidir ki bu siyasetçiler hürriyetlere saygılı değil, sadece politik amaçlar için kullanıyorlar. Bu tarz siyasetçilerin açıklamaları bu hürriyetlerin savunucusu olarak değil, bu hürriyetlere saygısızlığın vesikası olarak tarihe geçecektir."

YORUMLAR 1
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bildigim almanlar son referandum öncesi yasananlardan dolayi mümkün degilki bir dahada hükümete iyi gözle bakmazlarda barismazlarda unutmazlarda ,bos yere ugrasmayin zaman her seyin ilacidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...