Merkel'in seçim programında Türkiye detayı

Başbakan Merkel seçim programında, Türkiye'nin stratejik ve ekonomik önemini vurgularken, AB üyeliğine karşı çıktı.

Merkel'in seçim programında Türkiye detayı
Merkel'in seçim programında Türkiye detayı
GİRİŞ 04.07.2017 02:49 GÜNCELLEME 04.07.2017 02:50
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) lideri Angela Merkel ve kardeş parti Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri Horst Seehofer üzerinde anlaşmaya vardıkları seçim programını CDU Merkezi'nde ortak basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ DAHA DERİNLEŞTİRMEK İSTİYORUZ"

İki partinin seçim programında Türkiye'ye yine ayrı bir yer verildi. Programda şöyle denildi: "Biz Türkiye'nin hem Avrupa hem bizim ülkelerimizde yaşayan insanlar arasındaki ilişkiler açısından stratejik ve ekonomik önemini biliyoruz. Bu nedenle Türkiye'yle AB arasında ilişkileri daha derinleştirmek istiyoruz. Sıkı ve özel bir işbirliği hem Avrupa'daki hem de Türkiye'deki insanların yararına. Türkiye ile AB arasında mümkün olduğunca güçlü bir işbirliği, dış ve güvenlik politikaları sorunlarında stratejik işbirliklerinden yanayız."

"TÜRKİYE'NİN TAM ÜYELİĞİNE KARŞIYIZ"

Programda, "Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini reddediyoruz, çünkü üyelik şartlarını yerine getirmiyor. Türkiye'de hukuk devleti, özellikle ifade ve basın özgürlüğü konularında yaşanan son gelişmelerden ise büyük endişe duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 44
  • yıldırım 6 yıl önce Şikayet Et
    siz heralde fransada bir bomba patlayınca sıkıyönetim yayın yasağı olduğunu görmezden gelip türkiyeyi teröre heba etmenin peşindesiniz?
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: iki yüzlülük ve çifte standartan başka bişey değil. artık istemiyoruz.
    Cevapla
  • sezer 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim sizinle alakalı hiç bir düşüncemiz yok siz istediğiniz kadar derinlere dalabilirsiniz.
    Cevapla
  • ibo 6 yıl önce Şikayet Et
    kızım sizde hukuk ne gezer.
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya polis devleti bence.. insanlara işyeri açma özgürlüğünün hemen yanında işyeri kapatma paketini hediye ediyorlar.. sigorta ve vergi yükseldikçe yükseliyor, batan ekonomiyi kurtarma metodu bu almanya'nın.. Ve herkes küçük amele olacak yada iflas edip büyük balıklara işçi olacak.. büyük birkaç aileler paylaşmış devleti adeta.. mesela bu çağda yeni hır araba markası çıkaramıyor Almanya.. eskileri ise el değiştirdi.. yani 1950 de araba fabrikası ve markası kuran Almanya var, 2017 de yok.. yüksek diplomalar sahip işçi yaratmak değil mi bunun adı.. yada kartel şirketleri devletin eğitim politikasına el koymuş kendilerinin rakiplerini doğmadan öldürüyorlar.. herşey kontrol altında değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!