Erdoğan'dan 'Srebrenitsa katliamı' mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa katliamı mesajında "Katliamın 22. yıl dönümünü üzüntüyle yad ediyoruz" dedi.

Erdoğan'dan 'Srebrenitsa katliamı' mesajı!
Erdoğan'dan 'Srebrenitsa katliamı' mesajı!
GİRİŞ 11.07.2017 13:33 GÜNCELLEME 11.07.2017 14:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Srebrenitsa katliamı"nın 22. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan'ın mesajında "Srebrenitsa Katliamı’nın 22. yıl dönümünü, büyük bir üzüntü ve acıyla yâd ediyoruz" ifadeleri yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şöyle;

Bugün, 11 Temmuz 1995 yılında, Birleşmiş Milletler’in “güvenli bölge” ilan ettiği Srebrenitsa’da BM Koruma Gücü askerlerinin gözlerinin önünde gerçekleştirilen Srebrenitsa Katliamı’“nın 22. yıl dönümünü, büyük bir üzüntü ve acıyla yâd ediyoruz.

Bu vesileyle, son dönem insanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biri olan bu katliamda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Bosna halkına sabr-ı cemil diliyorum.

Srebrenitsa Soykırımı, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden 8 bin 372 masumu katledenler yanında, kendilerine sığınan sivilleri en temel insanlık değerlerini ayaklar altına alarak, eli kanlı katillere teslim eden korkakların da peşini bırakmayacaktır.

Böylesi insanlık dışı hadiselerin bir daha tekrarlanmaması için, öncelikle yapılması gereken Srebrenitsa Katliamı’nda dahli ve ihmali olan herkesin hak ettiği cezayı almasını temin etmektir. Bunun yanında aynı sokağı, şehri ve ülkeyi paylaşan insanları birbirine düşüren ırkçı, İslamofobik ve etnik nefreti körükleyen ideolojilerin yaygınlık kazanmasının önüne geçilmelidir. Srebrenitsa’da yaşanan soykırımı unutturmaya, hafife almaya veya inkâr etmeye yönelik girişimlere de asla izin verilmemelidir.

Öte yandan Bosna-Hersek halkının, geçmişte şahit oldukları onca acıya, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa rağmen, komşularıyla barış ve huzur içinde bir arada yaşama noktasında sergiledikleri özverili çabalar gerçekten takdire şayandır.

Bosna-Hersek’in etnik ve kültürel olarak zengin yapısının muhafazasının, barışa gölge düşürmeye çalışanlara verilecek en iyi karşılık olduğunu düşünüyoruz. Geleceğe umutla bakabilmenin yolunun yaşanan acıları unutmamak kadar güven, dostluk ve işbirliğini teşvik etmekten geçtiğine inanıyoruz.

Bu vesileyle uluslararası toplumu, Bosna-Hersek’in bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini somut adımlarla desteklemeye; ayrıca ülkenin Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşme çabalarını kolaylaştırmaya davet ediyoruz.”

YORUMLAR 2
  • müslümanın duası 6 yıl önce Şikayet Et
    bugün 100 sene önceki tehciri soykırım diyerek tanıyan ve türkiyeye baskı yapmaya çalışan sözde medeni avrupalılaradır sözüm, sizler srebranitsada insanlığı yok ettiniz hele hollanda senin yatacak yerin yok, Cenabı Hak o avrupanızda nefessiz bırakıp acılar içinde açlık ve sefalet içinde bıraksın sizi islama ve islam dünyasına ettiklerinizi bu dünyadada çektirsin sizlere
    Cevapla
  • MEHMET 6 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir