Dışişleri Bakanlığı uyardı: Karşılık verilecek

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, uyarılara rağmen hidrokarbon faaliyetleri kapsamında bölgeye sondaj gemilerini göndermesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı uyardı: Karşılık verilecek
Dışişleri Bakanlığı uyardı: Karşılık verilecek
GİRİŞ 13.07.2017 23:32 GÜNCELLEME 13.07.2017 23:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Ada'nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki haklarını göz ardı etmesi ve gereken uyarıların yapılmasına rağmen, hidrokarbon faaliyetleri kapsamında bölgeye sondaj gemilerini göndermesi üzerine yazılı bir açıklama yayınladı.

"YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

DHA'nın haberine göre, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tavrına karşılık eşgüdüm içerisinde gereken karşılığın verileceği belirtilen açıklamada Dışişleri Bakanlığı "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Ada´nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarını gözardı ederek, Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak sürdürdüğü hidrokarbon faaliyetleri yakından takip edilmektedir.

"GEREKLİ UYARILAR YAPILDI"

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bu sorumsuz adımlarına karşı gerekli uyarıları en başından bu yana yapmıştır.

Bu defa da, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tek taraflı olarak verdiği sözde ruhsatlar çerçevesinde bir sondaj gemisi çalışmalarına başlamak üzere bölgeye intikal etmiştir.

Esasen, Kıbrıs Konferansı da dahil olmak üzere, Türk tarafının tüm iyi niyetli gayretlerine rağmen müzakere sürecinin sonuçsuz kalmasının ana nedeninin Rum tarafının kendini Ada´nın tek sahibi olarak görme anlayışı olduğu açıktır.

"GEREKEN KARŞILIK VERİLECEK"

Türkiye gerek kendi kıta sahanlığındaki hak ve menfaatlerini korumakta, gerek Kıbrıs Türk tarafına desteğini sürdürmekte kararlıdır. Bu çerçevede, Rum tarafının Kıbrıs Türklerinin Ada´nın etrafındaki doğal kaynaklar üzerindeki meşru haklarını görmezden gelerek yürüttüğü tek taraflı faaliyetlerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile eşgüdüm içerisinde gereken karşılık verilecektir" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 15
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    savaş gemin orda tatbikat yapıtoruz diye 2 füze gönderiver bitsin
    Cevapla
  • hikmet 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah gaz filan çıkmaz da rumlar hayal kırıklığına uğrar
    Cevapla
  • Yorukoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz de petrol falan arayalım Kuzey Kıbrıs in alanını en iyi şekilde değerlendirelim.Biz gerileceğimize onlar gerilsin.
    Cevapla
  • tek gercek allah 6 yıl önce Şikayet Et
    reis ne derse o canimiz feda olsun vatanımıza kimse kafasina gore hareket edemez bu vatan topraklarimda ve Kıbrıs ta
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın "havlama" açıklamalarıyla örtüşüyor. Karşımızda İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi, Sırbistan ve Bulgaristan'dan oluşan şer ittifakı ve arkalarında ABD- Almanya. Dikkatle takip edilmeli....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak