Başbakan Yıldırım'dan İbadi'ye Musul telefonu

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yıldırım, Musul'un yeniden imarı için Türkiye'nin katkı sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Başbakan Yıldırım'dan İbadi'ye Musul telefonu
Başbakan Yıldırım'dan İbadi'ye Musul telefonu
GİRİŞ 19.07.2017 22:16 GÜNCELLEME 19.07.2017 22:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Musul'un ahiren DEAŞ'tan kurtarılması çerçevesinde Irak hükümetini tebrik etti.

"MUSUL'UN YENİDEN İMARI İÇİN TÜRKİYE KATKI VERMEYE HAZIR"

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, İbadi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Musul'un ahiren DEAŞ'tan kurtarılması çerçevesinde Irak hükümetini kutlayarak, tahrip edilen tarihi şehrin yeniden imarına Türkiye'nin katkı vermeye hazır olduğunu belirtti.

Başbakan Yıldırım, terörle mücadele dahil, yakın bölgedeki gelişmeler bağlamında Irak hükümeti ile iş birliğini sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı.

İBADİ: TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ İÇİN BİZ DE HAZIRIZ

Irak Başbakanı İbadi ise Türkiye ile her alanda iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek, Irak'ın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin bilinen tutumlarını aktardı.

Olumlu geçen görüşmede, bölgedeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUMLAR 4
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    ırak şii ordusu daeşi bahane göstererek sünnilerin kökünü kazıdı musuldan, şimdide biz gidelim ordaki şiilere ev yapalım bina yapalım alışveriş merkezi yapalım. bumu yani!
    Cevapla
  • Kul 6 yıl önce Şikayet Et
    Insallah ülkemiz Musulu yeniden insaat eder, ve ABD nin oyunu bozulur, INSALLAH
    Cevapla
  • Kul 6 yıl önce Şikayet Et
    abd sehiri yer bir etti, fakat daeshi hic vurmadi ne onlar ne Hashi shabi, hepsi sivi hedefleri vurdular, oradaki yabanci koalisyonda, hepsi ayni oyun icindeler, musulun gaz ve petrole göz diktiler, önce kafirler sehiri yerle bir etti, sonra yeniden insaat etmek icin devreye girmek istiyorlar, fakat Musul bu insaatlari nasil ödeyecek? abd ve diger parasitler karsilik petrol ve gaz kaynaklara el koyacaklardi, ANLADINMI SIMDI oyunu.
    Cevapla
  • ttr 6 yıl önce Şikayet Et
    neyin kafasını yaşıyorsun sen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı