Almanya'daki Türkler çatışmadan rahatsız!

Almanya’nın Türkiye politikasını değerlendiren Prof. Dr. Faruk Şen, "Almanya, Türk hükümetine kızıp Türk halkını, Türk sanayicileri ve turizmcileri cezalandırıyor' dedi.

Almanya'daki Türkler çatışmadan rahatsız!
Almanya'daki Türkler çatışmadan rahatsız!
GİRİŞ 02.08.2017 17:45 GÜNCELLEME 02.08.2017 17:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

1961 yılında işçi göçüyle Almanya’ya giden sayıları 2017 yılı başında 3,2 milyonu bulan Almanyalı Türklerde huzursuzluk her geçen gün artıyor. Almanya’nın Türkiye’ye karşı yaptırımlarının her geçen gün daha sertleşmesi ve Alman halkının yüzde 91’nin Türkiye’ye bakışının olumsuz olması  Almanyalı Türkleri büyük ölçüde etkiliyor.
Günlük yaşamlarında Türkiye’ye yönelik rahatsız edici sorularla karşı karşıya kalan insanlarımız bir yandan içinde yaşadıkları ülkelere yönelik saygısını sürdürmek isterken  diğer taraftan da geldiği ülkeye karşı olan bağlılığını sürdürmek istiyor.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan, Prof. Dr. Faruk Şen, bu gelişmelerin en çok Türkleri rahatsız ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi;

"Türkiye’ye yönelik 6 yaptırımla ortaya çıkan Almanya, Avrupa Birliği ülkelerini de tam anlamıyla yanına alarak Türkiye politikasını sertleştiriyor. Son olarak Türkiye’nin AB üyelik süreci çerçevesinde planlanan ödemeleri durdurmanın yanında, Gümrük Birliği’nin yenilenmesi konusundaki girişimleri de durdurma kararı aldı. Türkiye, uzun zamandır Gümrük Birliği’nin yenilenmesi beklentisi içerisindeydi.

TÜRKİYE'Yİ GÜMRÜK BİRLİĞİ ÜZERİNDEN CEZALANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bu yılın ortalarında başlayıp 2019 yılının ilkbaharında tamamlanması beklenen “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi süreci”, üç ana başlıkta Türkiye’yi ilgilendiriyordu. AB karar alma süreçlerinde Türkiye’nin yer bulamaması, Serbest Ticaret Antlaşmaları ve karayolu kotaları gibi meselelerde Türkiye’nin beklentileri büyüktü. Gümrük Birliği, imzalandığı günden beri pek çok konuda Türkiye’nin aleyhine uygulamalar getirmiştir. Bu kriz sebebiyle Almanya da Türkiye’yi Gümrük Birliği üzerinden cezalandırmaya devam ediyor.

HÜKÜMETE KIZIP TÜRK HALKINI CEZALANDIRIYORLAR

Buna ek olarak Alman Dışişleri Bakanlığı’nın duyurusundan sonra, Alman sigorta şirketleri, turlarla Türkiye’ye gelecek olan Alman turistlerin seyahat sigortalarının primlerini artırdı. Bu olumsuz gelişmenin sonucunda, bu yıl Türkiye’ye gelen Alman turist sayısının 2 milyon sınırını geçmeyeceğini düşünebiliriz. Başta Almanya’daki Türkler olmak üzere, Avrupalı Türkler Türkiye’ye gelerek bu açığı kapatabilirler.

Özetle Almanya tarihinde ilk defa Türkiye’ye karşı çok sert uygulamalar getiriyor. Bu gelişmeler Türk-Alman dostluğuna büyük ölçüde zarar verecek düzeydedir. Almanya, Türk hükümetine kızıp Türk halkını, Türk sanayicileri ve turizmcileri de çok sert cezalandırıyor."

YORUMLAR 14
  • Mehmet han 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok kolay alman arabalaina daha büyük vergi koyun. Millet alman arabasindan vaz gecsin ondan sonra görün almanya yola geliyormu gelmiyormu.
    Cevapla
  • İhsan Berat 6 yıl önce Şikayet Et
    Gurvetçiler lütfen yuvanıza dönün. O şer odaklarından o kötü ülkelerden o hasit ve ülkemizi kötüleyen ülkeri bırakıp Milletinize kavuşun. Alman, Hollandalı, Fransıoz o dinsizlerin ağız kokusunu çekmeyin, burada sizi imanı bütün insanlarımız bekliyor. Size iş buluruz. Asgari ücret ile geçinir gidersiniz. Sebze meyve et ucuz. Mesafeler yeni müthiş yatırımlar ile kısaldı mazor/benzin/gaz çok kullanmazsınız. Gelinm Gelin lütfen gelin. Oy veririken hep hasretten bahsediyordunuz. Bekliyoruz.
    Cevapla
  • kürşat 6 yıl önce Şikayet Et
    aciz almanın işçi olarak giden anadolunun masum çocuklarından intikamı
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    benim ülkemde 3,2 milyon alman yaşamıyor ama almanyada yaşıyo bir bakarsın bir alman baharı bir gezi olayları derken çığ gibi kontrosuz neyse
    Cevapla
  • doğruları konuşan 6 yıl önce Şikayet Et
    Şayet bir "Alman Baharı" başlarsa, sonuç olarak, oralarda artık 3.2 milyon Türk yaşamayacaklardır. Almanlar bir hukuki kılıf ile onlara ne tez memlekete postalayabileceklerini sen o zama izle.
    Cevapla
  • bekir sağlam 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar kızıyor diye teslim olmayacağız. bu sürtüşmeden geçmişte olduğundan daha karlı çıkacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu