İran'dan Türkiye'ye önemli ziyaret

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor

İran'dan Türkiye'ye önemli ziyaret
İran'dan Türkiye'ye önemli ziyaret
GİRİŞ 13.08.2017 21:10 GÜNCELLEME 13.08.2017 22:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

DHA'nın haberine göre; İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Türk mevkitaşı Hulusi Akar'ın davetlisi olarak üst düzey bir askeri ve siyasi heyet başkanlığında 15 Ağustos Salı günü Türkiye'ye geliyor.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın, Genelkurmay Başkanlığı'na dayandırlan haberine göre, İran heyeti üç gün sürecek Türkiye'deki temasları kapsamında, yüksek düzeyli askeri ve siyasi Türk yetkilerle görüşmelerde bulunacak.

Haberde, Bakıri'nin Türkiye ziyaretinde, "terörle mücadele, bölgesel gelişmeler, savunma alanındaki ikili ilişkiler ve sınır işbirliği" konularının başlıca konular olarak ele alınacağı belirtildi.

İranlı Tümgeneral Bakıri,  geçen ay yaptığı bir konuşmada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Irak´tan ayrılmasını öngören bağımsızlık referandumunu "kabul edilemez" diye değerlendirmişti.

YORUMLAR 8
  • gözü yaşlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin müslüman kürt kardeşlerin her zaman müslüman türk kardeşinin yanındadır hiç endişemiz olmasın
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    İran kadar gereksiz bir devlet yok ya.
    Cevapla
  • teknık 6 yıl önce Şikayet Et
    turkıye bolgedekı haçlı oyunlarına karsı ıran ırak surıye ve yanlarına rusya yı da alarak hareket etmelı.gerekırse kuzey ırak bolgesel yonetımını dağıtmalı
    Cevapla
  • Hah 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar ortodoks değil mi onlar haçlı olmuyormu ki ruslara güvenip de yüksek düzeyde müttefik olalım?iranda şii olduğu için elinden gelse sünnileri yok edecek.ırak ta da abd işgalinden sonra bağımsız bir devlet otoritesi kaldığını sanmıyorum yani bir kukla.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    birlikte hareket etmeliyiz Allah muhafaza suriyenin parçalanmasından sonra ülkemizi de parçalamaya çalışacak siyonistler iran türkiye bir olmalıdır.
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    ermenıstanın genel kurmayından bır yetkılı turkıyeyı ısgal edecez enınde sonunda ısgal edecez ve turkıye bolunecek dıyorlar ataturk kayıt altına alırken toplumu kendı kımlıklerını gızledıler ve kurt kımlıgı altına saklanmıs olan ermenıler sımdı kurdıstan adı altında devlet kuracaz derken artık saklama geregı bıle duymuyor buyuk ermenıstan devletını kurucaz dıyebılıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?