Türkiye'den kritik Irak hamlesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Irak ilişkilerinin gündeminde yer alan konuları ele almak üzere 23 Ağustos'ta Irak’a ziyarette bulunacak.

Türkiye'den kritik Irak hamlesi
Türkiye'den kritik Irak hamlesi
GİRİŞ 21.08.2017 22:00 GÜNCELLEME 21.08.2017 23:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Türkiye-Irak ilişkilerinin gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere 23 Ağustos'ta Irak'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Açıklamada, "Sayın Bakanımızın, Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Başbakan Haydar Ebadi, Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüşmesi ve Iraklı Türkmen siyasetçilerle bir araya gelmesi, ardından Erbil’e geçerek IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Başkanı Mesud Barzani ile bir görüşme yapması öngörülmektedir." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Once din kardesi lafini ve anlayisini unutacaksiniz.arap milliyetciligi Turklere ayni gozle bakmaz bu ayaklari bitakacagiz. 2) basta Iran Irak sutiye ile saglama baglanacak anlasma uapilacak ayni anda 4 ordu kuvvetiyle amerika dahil butun tehlikeli unsurlat bolgeden cikarilacak. 3) Bunun temininde rusya cin ve k.kore ile bazi asketi anlasmalata gidilebilinir
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    ırak yanış ellerde ve çaresiz yardımcı olmak lazım din kardeşimize
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hamle mi oluyor. Adamlar Türkmen kentlerini yerle bir ediyor, Suriye'de PKK devleti kuruluyor. Yeni politikamız aktif izle izle dünyayı şekillendirsinler sen yalnızca izle. 23 Eylül'de Barzani referandum yapıyor biz ne yapıyoruz izle izle izlemekten bıktık arkadaş. Ha Irak'a ulaşamam dersin ama Suriye aramız 200 metre buraları temizleyeceksin bunu bilirim. Beklemeden!!!.
    Cevapla
  • Golge 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden komşularla sıfır sorun politikasına gelinmesi sevindirici ve bizim lehimize
    Cevapla
  • Kayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani referandum yapmaya hazırlanıyor pkk yı da modern ordu yaptılar yani sınırımızın dibinde kürdistan kuruluyor geçmiş olsun.
    Cevapla
  • adel 6 yıl önce Şikayet Et
    kürdistan filan kurulamaz. kurulsa da yaşayamaz. hem de bizim için açık hedef olur. barzani bize nasıl kafa tutacak. bi hava harekatı ile tüm yerleşimlerini vurabiliriz. ortadoğuda herkesin eli mahkum. biz olmadan denklem olmaz. sorun olur mu ELBET. ama şuan geçmişe göre daha güçlüyüz. abd, israil, ingiltere, almanya rusya bizimle boşuna uğraşmıyor.
    Cevapla
  • Golge 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani ve pkk yı büyük kürdistanı kuracakları zaman hemen barıştırırlar birbirlerinden hiç bir farkı yok benim için ikiside türkmenleri yerlerinden etti.Tapuları yağmaladı
    Cevapla
  • yanlış 6 yıl önce Şikayet Et
    barzani ve pkk birbirine rakip. Ayrıca iran ırak Türkiye istemeden kimse ülke falan kuramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar