Türkiye'den Kuzey Kore'nin füze denemesine kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) 29 Ağustos'ta gerçekleştirdiği balistik füze fırlatımı en güçlü şekilde kınandı.

Türkiye'den Kuzey Kore'nin füze denemesine kınama
Türkiye'den Kuzey Kore'nin füze denemesine kınama
GİRİŞ 29.08.2017 20:14 GÜNCELLEME 29.08.2017 20:15
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) 29 Ağustos'ta gerçekleştirdiği balistik füze fırlatımı en güçlü şekilde kınandı.

KDHC'nin, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını açıkça ihlal ederek ve uluslararası yükümlülüklerini göz ardı ederek, sorumsuz tutumunu sürdürdüğü belirtilen açıklamada, füzenin komşu bir ülkenin üzerinden seyrettiği rotanın, KDHC'nin benimsediği pervasız ve kışkırtıcı davranışların yeni bir örneğini teşkil ettiği vurgulandı.

Açıklama, "KDHC, bölgesel, küresel güvenlik ve istikrarı tehdit eden balistik füze fırlatımlarına ve diğer faaliyetlerine son vermeli, ilgili BMGK kararlarına uymalıdır." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 63
  • Alican 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haydut abd'nin asya boyutundaki gelişmiş ülkeleri kontrol altında tutmak ve sömürmek için k.korenin besili tosunuyla giriştikleri bir oyun..şimdi sam amca kendilerini himaye etsin diye japon ve güney koreliler bu yüzden oluk oluk para akıtıyorlardır..Garip olan ise bizim bu çakalların oyunlarına gönüllü piyon oluşumuz..Afganistanda Türkiye yanında.Irakta haşdi katiller,suriyede pkk'lı terörristler..Adınada koalisyon diyorlar..Uyan Türkiyem ne halleri varsa görsünler..Lütfen artık abd'nin ayunlarına piyon olmayalım artık.
    Cevapla
  • cem cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey ülkem kınamayı bırak kefereler bir birine kırdırmak varken neden kınıyorsun ver coşkuyu birbirine girsinler.
    Cevapla
  • berkan 6 yıl önce Şikayet Et
    boyuna kiniyoruz ne oluyorsa
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik edeceklerine kiniyorlar.
    Cevapla
  • Malatyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd okullarında yetişmiş diktatörümü kınıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…