Merkel'den flaş Türkiye açıklaması! Tehdit etti

Türkiye’de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk asıllı iki Alman vatandaşını korumaya alan Almanya Başbakanı Angela Merkel, bunun üzerinden tehdit savurdu.

GİRİŞ 02.09.2017 09:58 GÜNCELLEME 02.09.2017 17:46
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Türkiye’de iki Alman vatandaşın gözaltına alınmasını kınayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu eylemlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gözden geçirilmesine yol açabileceğini belirtti, Başbakan Merkel, Almanya'nın Nürnberg kentinde bir araya gelen iş dünyası temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada Türkiye-Almanya ilişkilerine değindi.

KONUYU YİNE GÜMRÜK ANLAŞMASINA GETİRDİ

Merkel, "Biz kararlı hareket etmeliyiz. Son olaylar bağlamında, muhtemelen ilişkilerimiz gözden geçirilmeli" dedi. Alman Şansölye, halihazırda Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki gümrük birliğiyle ilgili görüşmeleri sürdürmenin kabul edilemez olduğunu da sözlerine ekledi.

SCHULZ'DAN YAPTIRIM TALEBİ

İki Alman vatandaşının gözaltına alınması ile ilgili Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz da Berlin'de bir açıklama yaptı. Yakında Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulama noktasına erişileceğini belirten Schulz, "Bunun birkaç hafta veya ay değil, önümüzdeki günlerde Alman hükümeti tarafından gözden geçirilmesi gerektiğini" söyledi.

FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Dün havayolu ile Antalya'ya gelen Türk asıllı Alman vatandaşları K.A. ve eşi S.A, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ihbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Antalya Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR 79
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Ajanlarını koruyamadın mı ? Yollamasaydın ülkemize ajanlarını . Kınıyorum tekrardan seni
    Cevapla
  • Kalpaklı tekfidan 6 yıl önce Şikayet Et
    Konuşma ne gerikiyorsa yappp
    Cevapla
  • yurtTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş avrupayı Suriyeli mülticeler ile boğun yeter artık. Ne yaparlarsa yapsınlar. Gümrük birliği vs.
    Cevapla
  • tttttt 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkele konulu bir film seyrettireceksin. Bi da der. Ulan biz boşa yaşamışız diye.
    Cevapla
  • Hüseyin dayi 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanin kafasi birseye basmiyor,oglum o eski türkiye yok artik osmanlinin torunlari ayaga kalkiyor daha anlamadinizmi.
    Cevapla
  • süphanallah 6 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı torunalrımı sokaklara bir bak haberleri biz izle allahım kızlar kadınlar çırılçıplak gezerken müslümanlar içki içerken faiz yemeyen kalmamışken her gün saçma sapan şeyler yüzünden cianyetler işlenirken namz oruç dterkedilmiş akrabalık bağları çökmüşken yazsam bitme z hangi osmanlı kalk bu rüyadan unut gördüğün rüyaı çok beklersin şanlı ceddimiz osmanlıyı bu şekilde yazarak insanların aklı ile dalga geçme lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...