Ziyaret sonrası Alman vekillerden ilginç açıklama

Uzun tartışmalar sonrası Alman milletvekilleri Konya'da görev yapan Alman askerlerini ziyaret etti. Milletvekilleri, üs ziyaretlerinin bundan sonra da mümkün olmasını istiyor.

Ziyaret sonrası Alman vekillerden ilginç açıklama
Ziyaret sonrası Alman vekillerden ilginç açıklama
GİRİŞ 08.09.2017 23:26 GÜNCELLEME 09.09.2017 01:11
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Alman Federal Meclisi Savunma Komisyonu üyesi 7 Alman milletvekili, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller'in eşliğinde Konya'daki NATO üssünde görev yapan Alman askerlerini ziyaret etti.

Gazetecilerin ziyarete eşlik etmesine ise izin verilmedi.

"TÜRKİYE-ALMANYA ARASINDAKİ KRİZ GÜNDEME GELMEDİ"

DW'de yer alan habere göre; Sol Parti Milletvekili Alexander Neu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Konya'da Almanya ile Türkiye arasındaki krizin gündeme gelmediğini belirtti. Neu, "Siyasi konular tamamen devre dışı bırakıldı. Sadece NATO'nun terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyonları ve stratejik bilgiler paylaşıldı” dedi.

"BÖYLE OLMAMALIYDI, ORGANİZASYON YETKİSİ MECLİS'İN ELİNDEN ALINMIŞ OLDU"

Ziyaretin rahat bir atmosferde geçtiğini ve Türk tarafının profesyonel şekilde bilgilendirdiğini ifade eden Neu, ancak ziyaretin NATO kapsamında yapılmasını eleştirdi. Neu, ziyaretin meclisin yönetiminde yapılamamasının organizasyon yetkisinin elinden alınması anlamına geldiğini söyledi.

"BU KALICI BİR ÇÖZÜM DEĞİL"

Heyette Yeşiller Partisi adına yer alan milletvekili Tobias Lindner de Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, ziyaretin olumlu havada geçtiğini söyledi. NATO'nun soruna sahip çıkmasını ve böyle bir ziyaret organize etmesini olumlu karşıladığını söyleyen Lindner, ancak ziyaretlerin NATO üzerinden gerçekleşmesinin kalıcı bir çözüm olmayacağını ifade etti.

"BU DA BİR YOL"

Alman Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı Sosyal Demokrat Partili (SPD) Wolfgang Hellmich de "Tam anlamıyla gördük ki; karşı taraf mevcut sorunlara yeni sorunların eklenmesi taraftarı değil. Türk hükümet yetkilileri bize Alman askerlerini ziyaret hakkımızın yüksek bir anlam taşıdığını kabul ettiklerini söyledi" şeklinde konuştu.

Hellmich, bu tür ziyaretlerin gelecekte de yine NATO şemsiyesi altında yapılmasının mümkün gördüğünü belirterek "Bu, ziyaret hakkımızı kullanmamızın yollarından biri olabilir" ifadesini kullandı.   

YORUMLAR 29
  • Can 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bizim bakanı az kalsın tutuklayacaktı biz bunları alalım içeri denecek söz kalmadı
    Cevapla
  • bjk56 6 yıl önce Şikayet Et
    lider leriniz ve politikcılarınız adam olsun liderimizle ülkemizle uğraşmayıp iadeleri yapsın heryere istediğiniz ziyareti yaparsınız ama siyasi olarak değil tabi
    Cevapla
  • CELAL 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkel. ülkeler arası sorunu çözme yerine çözümsüz hale getirip güç gösterisi yapmak istedi. Şanlı REİS bunu yemedi ve Türk milletinin asaletini korumasını çok iyi bildi. Nazist köpeklere haddini bildirdi. Ecevit zamanı gibi el ovusturmayacagimizi gösterdi. Varol REİS.
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    CumhurBaşkanımız her şeyin iyisini bilir. İyisini bilen varsa çıksın Başkanlığa adaylığını koysun. Merdiven altında çekirdek çitlerken kahve köşelerinde okey dönerken devlet yıkıp kurması elbette ki çok kolay. Evde Kadınına çocuğuna laf geçiremeyenler hele hiç konuşmasın! Etrafta devamlı duyarım yok almayacaktı yok alacaktı yok şu yok bu. Bırakın bu işleri Ya tam destek yapın ya da oranız buranız oynamasın. Zaman kötü... Devletine sahip çık Bayrağına sahip çık ve hep yanında ol...
    Cevapla
  • bahadir 6 yıl önce Şikayet Et
    çok bilmişlik yapıp kendinle çelişmeyeceksin bizde reisin arkasındayız lakin herşeyin en iyisini bilir demiyoruz insandır şaşar beşer yanlışı gördünmü eleştirini koyacaksın fetönün neler yapabileceğini 20 yıl önceden farkeden okadar çok okey dönen çekirdek çitleten adam tanıyorum ki inanamazsın.
    Cevapla
  • idam 6 yıl önce Şikayet Et
    izin verilmesi hata.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor