Yunanistan'a sığınma talebi bine yaklaştı

FETÖ darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçarak sığınma talebinde bulunan Türk vatandaşlarının sayısı 995'e ulaştı

Yunanistan'a sığınma talebi bine yaklaştı
Yunanistan'a sığınma talebi bine yaklaştı
GİRİŞ 09.09.2017 22:26 GÜNCELLEME 09.09.2017 22:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

FETÖ darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçarak sığınma talebinde bulunan Türk vatandaşlarının sayısının 995'e yükseldiği bildirildi.

Yunanistan'ın Kathimerini gazetesinin ülkenin İltica Ofisi'ni kaynak gösterdiği haberinde, 15 Temmuz'dan bu yana Yunanistan'a iltica talebinde bulunan Türk vatandaşlarının sayısında önemli bir artış görüldüğü kaydedildi.

Haberde, Temmuz 2016'dan bu yılın şubat ayına kadar olan dönemde Türk vatandaşları tarafından iltica talebi sayısının 236 olduğu belirtildi.

Yaklaşık son 6 ay içinde ise bu sayının 995'e yükseldiğine dikkat çekilen haberde, başvurulardan bir kısmı kabul edilse de kaç talebin olumlu sonuçlandığına ilişkin net bir bilgi bulunmadığı ifade edildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker de sığınma talebinde bulunmuştu. Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Arios Pagos), ocak ayında bu askerlere yönelik Türkiye'nin iade talebini reddetmişti.

Darbecilerin sığınma başvuruları ise İltica Ofisi tarafından değerlendirilmeye devam ediyor. Yunan makamları, sığınma başvuruları sonuçlanana kadar darbecilerin gözaltında tutulmalarını kararlaştırmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • almanyadan 6 yıl önce Şikayet Et
    siginin siginin guvenli liman
    Cevapla
  • turkuaz 6 yıl önce Şikayet Et
    yurtlarina dönüyorlar. dedelerinin yanina defolup gidin
    Cevapla
  • SAMIMI 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu fetö icimizde takke ile dolanan yunanlilardi.Ulan madem hainlik yapmadiniz yunana kacacak kader onlara bizi lütfen kabul edin diyecek kadar alcaldiniz vatan hainleri.Insan olan vatanda bir odada cezaevini yunana tercih eder.Sizde bir gram vatan sevgisi yokmus.
    Cevapla
  • Recep 6 yıl önce Şikayet Et
    Açın Kapıları ne kadar Hain varsa Avrupa ya Amerika ya gitsinler 10 seneye kalmaz oraları da karıştırırlar. Bakalım o İnsan kılığına girmiş mahluklar Türkiye deki özgürlüğü oralarda bulabilecekler mi?
    Cevapla
  • IYI 6 yıl önce Şikayet Et
    Hemen tesbit edilip pasoportları ve kimlikleri alınsın.ihanet ettikleri vatanın değerini anlasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu