Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya cevap: İşimize gelir!

Almanya'nın Türkiye'ye silah satışı kısıtlaması tartışmalarıyla ilgili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi.

GİRİŞ 12.09.2017 18:28 GÜNCELLEME 13.09.2017 09:35
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, Resmi Konut'taki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"TÜRKİYE OLMASAYDI ALMAN SİYASETÇİLER MALZEME BULMAKTA ZORLANACAKTI"

Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, Türkiye'ye silah satışı hakkındaki sözlerine ve onun ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bu konuda yaptığı açıklamaya ilişkin bir soru üzerine, "Türkiye olmasaydı Alman siyasetçiler herhalde kampanyada malzeme bulmakta zorlanacaktı. Daha önce de söyledim, sanki seçim Türkiye hakkında ya da seçim Türkiye'de yapılıyor. Oysa Almanya'nın ve Avrupa'nın başka konuları da var. Eminim Alman halkının da siyasetçilerden başka beklentileri var." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"KÖTÜ KOMŞU EV SAHİBİ YAPAR"

"Bir atasözü var; 'Kötü komşu ev sahibi yapar' diye. Bu tür yaklaşımlar esasen bizim kendi milli savunma sanayimizin güçlenmesine vesile oluyor. Bu anlamda yerli ve milli üretimi artırıyoruz her alanda. Kendi savaş uçağımızı, helikopterimizi üretiyoruz. Türkiye hiçbir zaman çaresiz değildir. Ama bir dışişleri bakanının esas görevi tüm imkanlarını, başka ülkelerle kendi ülkesinin ilişkilerini geliştirmektir." dedi.

Türkiye'nin Almanya ile problemi olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"GABRIEL'İN YAKLAŞIMI BİR DIŞİŞLERİ BAKANINA YAKIŞMIYOR"

"Almanya bizim müttefikimiz ama Almanya Türkiye'den ne istiyor bunu anlamakta zorlanıyoruz. Ama Almanya'nın bu yaklaşımlarını eleştirirken diğer FETÖ konusunda, PKK konusunda eleştirirken her zaman şunu söyledik; 'Almanya ile tüm bu konularda iş birliği yapmak ve ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Hiçbir zaman Almanya'ya 'şunu satmayacağız, bunu satmayacağız, onu engelleyeceğiz vesaire.' demedik. Dolayısıyla bu seçim atmosferinde dostum, tekrar altını çizerek ve her şartta söylüyorum, Sigmar Gabriel'in bu yaklaşımını bir dışişleri bakanına yakışan bir yaklaşım olarak değerlendiremiyoruz."

"MERKEL'İN YAKLAŞIMINI DOĞRU BULUYORUZ"

Gabriel'in seçim ortamında panik içinde Türkiye'ye saldırarak oy alamayacağını dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Merkel'in yaklaşımını doğru buluyoruz. Seçim atmosferinde bile sağduyulu davranmak hepimizin görevidir. Seçimler geçer, dostluk kalıcıdır. Daha sonra gerçeklerle yüz yüze kalacağız. Dolayısıyla Almanya'nın bu süreci kendi mantalitesinde ve Türkiye'ye bakışında en az hasarla atlatmasını temenni ederiz. İleriki süreçte de ilişkilerimizi tekrar eski günlerine döndürmek için yeni kurulan hükümetle birlikte adım atacağımızı umuyoruz."

Çavuşoğlu, Almanya'nın Türkiye'ye yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini kaydetti.

Merkel'den flaş Türkiye açıklaması

Merkel, Türkiye'ye silah satışını durdurma taraftarı olmadığını belirtmişti.

YORUMLAR 45
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcımız olsun.galipolan aallahtır.
    Cevapla
  • levent ö 6 yıl önce Şikayet Et
    'Kötü komşu ev sahibi yapar' çok doğru İsrail den insansız uçak meselesi gibi bu mermi meselesini çözecek güçte bir ülkeyiz sayın Bakanım çok doğru söylemiş
    Cevapla
  • Aytekin 6 yıl önce Şikayet Et
    Dostum da dostum, neyin dostu yeter be
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu Avrupadan mal almayı bırakalım artık, hani Türk Milleti çalışkandı, hani zeki di. Maalesef, atalarımız Avrupadan mal aldığımızı, yani bu günlerimizi görmüş olsalardı, bu sözü söylemeye cesaretleri olmazdı. Türkiye Avrupadan mal aldığı müddetçe, Türk Milleti her zaman tembel kalacaktır.
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    alman yadan yada abd den istenen tabanca vari silahlarin krali afganda daglarda üretilmekte cerez parasina üstelik bakanlarimiz bilmiyorsa youtube den ögrensinler
    Cevapla
  • Dayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaptan boş konuşuyorsun!.. Otur bir düşün acaba benim bu memlekete ömrüm boyunca ne faydam oldu diye...
    Cevapla
  • Komik 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen her bildiğini YouTube den öğreniyorsan hiçbir şeyin doğrusunu farkkedemezsin. Afganlar dağda yapsa yapsa 100 Luk çelik borudan top yaparlar. Sen de montaj videoları izleyip ağzım açık kaldı dersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha