ABD'den skandal S-400 hamlesi

ABD siyasetinin etkili isimlerinden Demokrat Partili Senatör Ben Cardin, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri almaya hazırlanan Türkiye'ye yaptırım uygulama önerisinde bulundu.

GİRİŞ 15.09.2017 15:07 GÜNCELLEME 15.09.2017 15:54
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Politico dergisinin Cardin'in Beyaz Saray'a gönderdiği mektuba dayandırdığı haberine göre Türkiye'nin Rusya ile S-400 sözleşmesi imzalamasıyla Washington'un Moskova'ya uyguladığı yaptırımların delindiğini savunan senatör, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını ve Ankara'nın NATO üyeliğinin tartışılmasını önerdi.

'GEÇEN AY KABUL EDİLEN YASA, TÜRKİYE YAPTIRIM UYGULANMASINI ÖNGÖRÜYOR'

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin ve Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un adına gönderilen mektupta Cardin, geçen ay kabul edilen yaptırım yasasının Rus savunma ve istihbarat firmalarıyla büyük hacimli sözleşme imzalayanlara yaptırım uygulanmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Cardin, "Bu yaptırımlar, Rusya'nın ABD ve müttefiklerine saldırı düzenlemesinin önüne geçmeyi amaçlıyor" diye belirti. 

'TRUMP, S-400'LERİN TÜRKİYE'NİN NATO ÜYELİĞİNE ETKİSİNİ DEĞERLENDİRSİN'

ABD'li senatör, Başkan Donadld Trump'tan Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemleri satın almasının bu ülkenin NATO üyeliğini nasıl etkileyebileceğini değerlendirmesini de istedi. 

ERDOĞAN KAPORANIN VERİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti sonrası İstanbul'a dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Rusya'dan S-400'lerin alınması için imzalar atıldı. Bildiğim kadarıyla kapora da verildi" demişti. 

PUTİN'İN DANIŞMANI SÖZLEŞMENİN İMZALANDIĞINI BELİRTMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Askeri Teknik İşbirliği'nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin de, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını ve kontratın hayata geçirilmeye başlayacağını bildirmişti.

YORUMLAR 95
  • Barış 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan siyasetindeki kadroların keskin tutarlı adam gibi bi söylemle ortaya çıkamayacak kadar acemi bi altyapıdan oluştuğu böylece ortaya çıkmış oluyor. He ya ne güzel. Her silah alana yaptırım uygulayalım ne kolay. Bunların bazıları gerçekten saf ha valla bak
    Cevapla
  • Mesitto 6 yıl önce Şikayet Et
    No problem coniii
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bizde bunu istiyoruz bu bixi hem irana hemde rusyaya yaklaştırır
    Cevapla
  • lanetolsunsize 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hakkaten kafayi siyirmislar
    Cevapla
  • Goley mi sandın 6 yıl önce Şikayet Et
    NATO hiç bir ülkeyi atamaz.Madde gereği ancak isteyen ülke kendi inisiyatifi ile ayrılma kararı alabilir.Karar verildiğinde ise en erken 15 sene sonra Nato'dan çıkılabiliniyor.O dergi atmasyon yapmıştır inanmayan bu tür şeylere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti