IKBY'den Türkiye'ye çağrı

IKBY Hükümet Sözcüsü Dizayi, Türkiye ile son yıllarda çok önemli ilişkiler kurduklarını, bunu sürdürmek için diyalog içinde olmak istediklerini söyledi.

IKBY'den Türkiye'ye çağrı
IKBY'den Türkiye'ye çağrı
GİRİŞ 18.09.2017 19:06 GÜNCELLEME 18.09.2017 19:08
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Irak Federal Mahkemesince 25 Eylül referandumunun durdurulması kararının tarafsız olmadığını belirterek, mahkemenin siyasallaştığını iddia etti.

TÜRKİYE'YE ÇAĞRI: DİYALOĞA HAZIRIZ

Uluslararası toplum başta olmak üzere komşu ülkelerin referanduma olan tepkilerine ilişkin de açıklama yapan Dizayi, şunları söyledi:

"Uluslararası toplum başta olmak üzere komşu ülkelerin kendilerince referandum konusunda olan kaygılarını çok iyi bir şekilde anlıyoruz. Diğer ülkeler ve özellikle Türkiye ile son yıllarda kurduğumuz iyi ilişkiler sayesinde siyasi ve ekonomik olarak büyük ilerlemeler kaydedildi. Açıkçası bu ilişkilerin bozulması taraftarı değiliz. Diyalog için Bağdat, uluslararası toplum ve komşu ülkelerin yüzüne kapıları kapatmadık. Şu anda aksi durum mevcut. Bazı ülkeler görüşmeyi reddederek kapıları yüzümüze kapattı. Resmi kanallar üzerinde, her zaman neden böylesi bir karar aldığımızı görüşmeye, meselenin aydınlatılması için diyaloga hazırız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 117
  • ertuğrul gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    bu devir evladın babasına güvenmediği devir sen kim söz kim bırakın bu kandırmaları biz hiç yutmadık eskiden beri kimseye dostum demiyoruz
    Cevapla
  • israil düşmanı 6 yıl önce Şikayet Et
    nedeni barzani ile MOSSAD ve ingiltere ilişkilerinde . ve bu ilişkiler aleni. bölgeyi israil denen vampir çıbanbaşına peşkeş çekmek için yapmaya çalışıyorsunuz. bu illegal referandum kılıklı ucube oylamayı
    Cevapla
  • Kardaş 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi ilişkilerin sürmesini istiyorsanız. Önce televizyolarınızdaki ve kitaplarınızdaki o büyük kürdistan hayali haritanızı kaldırın. Sonra Türkmenleri mağdur etmeyin ve PKK gibi yıkıcı ve bölücü örgütlere yardım ve yataklığı kesin. Öpülesi tarihi yardım sever Türk elini kardeşçe tutun kalleşçe itmeyin.
    Cevapla
  • oflu mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların yumurtalık ilçesine yaptığı petrol sevkiyatını neden kesmiyoruz.keselimki akıllansın
    Cevapla
  • Prof 6 yıl önce Şikayet Et
    Evlat biz sizi sizden iyi biliriz. Zorlama kendini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan Trabzon'daki olaylar için açıklama!
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...