Türkiye: Garantör olabiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY ile Irak arasında arabuluculuk yapabileceklerini ve hatta Erbil'in haklarının korunması için de garantör olabileceklerini açıkladı.

Türkiye: Garantör olabiliriz
Türkiye: Garantör olabiliriz
GİRİŞ 19.09.2017 15:10 GÜNCELLEME 19.09.2017 15:10
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Al-Monitor’e röportaj veren Mevlüt Çavuşoğlu, 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun, Irak Anayasası’na aykırı olduğunu söyledi. Referandumdan rahatsız olduklarını tekrarlayan Çavuşoğlu, referandum sürecinin durdurulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) rol oynayabileceğini belirtti.

"BÜYÜK BİR HATA"

Referandum kararını "büyük bir hata" olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "referandumun Kürt Bölgesi’nin çıkarına olmadığını ve bölgenin güvenliğine hizmet etmeyeceğinin" altını çizdi.

"GARANTÖR OLABİLİRİZ"

Bağdat ile Erbil arasında arabuluculuk yapabileceklerini söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye ve IKBY’nin adını vereceği diğer ülkelerle birlikte arabulucu olabiliriz, haklarının garantörü bile olabiliriz" diye konuştu. Çavuşoğlu, bu konuda Ankara'nın her türlü yardımı yapmaya açık olduğunu vurguladı.

EKONOMİK KRİZDE OLDUKLARI HATIRLATILDI

Çavuşoğlu ayrıca, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin ekonomik krizde olduğunu ve Türk şirketlerine ödeme yapamadığını da hatırlattı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • Simo 6 yıl önce Şikayet Et
    peki Zeki Müren de bizi görecekmi?
    Cevapla
  • zaza 13 6 yıl önce Şikayet Et
    Farz sünetten önce gelir evela siz kendi ülkenizin huzuru refahi İçin garantörlöğünü veriniz sonra başkasına yardım ediniz
    Cevapla
  • Mustafa Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların sözüne asla güvenilmez! Baba barzaniden biliyoruz bunları.. Bunların kafadına vuracaksın, getekirsr ezrceksin, okşarsan....... Gibi kalkar. Sahtekarın tekidir. Adam yerine koyup değer vetmeye kesinlikle değecek indanlar değildir.
    Cevapla
  • xfile 6 yıl önce Şikayet Et
    bakla ağızdan çıktı :) Reisin gözü komple kuzey ırakta :) .. bu ara çok sessiz olun.. plan işliyor.. sanırım barzani de Reisin isteğiyle bu referandum olayını çıkardı ortaya..
    Cevapla
  • Abdurrahman 6 yıl önce Şikayet Et
    onun yuzunden butun bunlar oldu , yanlis politikalarla bugne gelindi , adamlar ulke kuracak duruma geldiler , kuracaklar amerikanin rusyanin sunun bunun golgesinde , ve biz hicbir halt edemeyecegiz , oylar %80 e firlayacak , sorun yok ...
    Cevapla
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım. Umarım geç kalmamışızdır. Türkiye garantör olursa gerçekten Suriye PYD/PKK sorunu ve Türkiye'nin iç sorunu çok daha kolay hallolur. Güvenlik bizden enerji Kürtlerden. Fazla batılılar ve İsrail'i bulaştırmadan başarabilirsek 2023te bölgenin en güçlüsü 2053te dünyanın ilk üçü ve 2071de dünyanın en güçlüsü oluruz inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü