Gümrük Bakanı açıkladı: Habur kapatılmadı ama...

Barzani'nin referandumunda oy verme işlemi sürerken son dakika haberi geldi. Bakan Tüfenkçi: Habur Sınır Kapısı kapatılmadı.

GİRİŞ 25.09.2017 10:02 GÜNCELLEME 25.09.2017 10:34
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Irak’ın kuzeyinde bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesuz Barzani’nin tüm ikazlara rağmen referanduma gitme kararı alması ve sabah saatlerinde oy verme işleminin başlamasının ardından Habur Sınır Kapısı’nın kapatıldığı bildirilmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Tüfenkçi, "Şu anda kapatma yok. Geçişler güvenlik gerekçesiyle sıkı kontrollü sağlanıyor. Irak tarafından gelenlerin daha sıkı kontrolle geçişlerine izin veriyoruz. Karşıdan gelen araçlar için denetimi artırdık." dedi.

Türkiye'deki bazı tır şoförlerinin kendileri tedirgin olduğu için sınırdan geçmek istemediklerinin altını çizen Tüfenkci, "İlerleyen saatlerdeki gelişmelere göre durumu ve gelişmeleri yeniden değerlendiririz." diye konuştu.

BARZANİ: UMARIM TÜRKİYE SINIRI KAPATMAZ

Barzani dünyadan gelen uyarılara rağmen Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumunun bugün yapılacağını açıklarken, "Umarım Türkiye sınırı kapatmaz" demişti.

YORUMLAR 117
  • abdulaziz 6 yıl önce Şikayet Et
    daha neyi bekliyoruz anlamadım hadi artık reis
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Referandumu yapana değil yaptırana bakarsak daha sağlıklı dünürüz konuşueuz diye düşünüyorum kürt kardeşim, La havle vela kuvvete illa billah
    Cevapla
  • osman61 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok konustuk artik icraat lazim sayin reyisim kapiyida kapat vanayida kapat askeride yolla kandile yetmedimi cikar seferberlik.Barzaniyi evinde ucaklarimizla vur gec karsiya akillanmadilarmi yak kuzey iraki
    Cevapla
  • Arda 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınır kapısını ve hava sahasını derhal kapatın. Acil yaptırımlara başlayın.
    Cevapla
  • karadut 6 yıl önce Şikayet Et
    Atı alan Üsküdar'ı geçti. Bu saatten sonra geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    Burada yorum yapanlara onerim hemen gaza gelip stratejik düşünmeden yorum yapmamalaridir. Savaş isteriz demek oldu bittiye gelecek bir iş değil. Bunun sonuçları çok ağır olabilir. Burada oturarak orada yaşananları ve hangi devletlerin ne gibi pusu kurduklarını elbette biz bilemeyiz. Aklı selim davranıp sakince beklemeliyiz. Allah'ın izni ile guvenebilecegimiz bir hükümet var başımızda. Elbette stratejik hedefler belirlenmiştir.
    Cevapla
  • Batuhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bre gafiller şimdi mi aklınıza geldi Misak-ı Milli Topraklarınız. Kaç yıldan beri oradaki durum buydu.
    Cevapla
  • karadut 6 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın. Misaki milli topraklarımız işgal ediliyor ve hala biz ne yapacağımızı bilemiyor ve müdahale edemiyoruz. Söyleyin ne zaman ve hangi şartlarda müdahale edeceğiz. Benim sorgulamam bu sabah Türk tanklarını Telafer'de konuşlandığı haberini alamadığım an bitmiştir. Seçimlerde görüşmek üzere...
    Cevapla
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    anca oturup düşünelim ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız