Lavrov: Görüşme sonuç verdi, artık...

Lavrov, Putin ve Erdoğan'ın Ankara'daki zirvesinin ardından Suriye silahlı muhalefetinin İdlib'de Fetih el Şam'a daha aktif karşı koymaya başladığını söyledi.

Lavrov: Görüşme sonuç verdi, artık...
Lavrov: Görüşme sonuç verdi, artık...
GİRİŞ 04.10.2017 14:48 GÜNCELLEME 04.10.2017 14:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Krasnodar kentinde düzenlenen bir uluslararası güvenlik toplantısında konuşan Lavrov, İdlib'de gerilimi azaltma bölgesi kurma anlaşması imzalandıktan sonra militanların yükümlülüklerini ihlal ederek Suriye ordusuna ait toprakları ele geçirmek için Fetih el Şam'ın (eski adıyla El Nusra Cephesi) desteğiyle saldırıya geçtiğini anımsattı.

'FETİH EL ŞAM'A DAHA AKTİF ŞEKİLDE KARŞI KOYUYORLAR'

Moskova'yı endişelendiren bu saldırıların Rus güçlerinin desteğiyle püskürtüldüğünü anımsatan Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da geçen hafta yaptığı zirvenin sonuç verdiğini ifade etti.

Lavrov, "Haberlerden takip ettiğime göre İdlib'de gerilimi azaltma bölgesi kurma anlaşmasının tarafı olan silahlı gruplar, zirvenin ardından Fetih el Şam'a daha aktif şekilde karşı koymaya başladı" dedi. 

'MİLİTANLARA VE SURİYE ORDUSUNA DESTEK VERECEĞİZ'

Rusya Dışişleri Bakanı, silahlı muhalif gruplara ve Suriye ordusuna Fetih el Şam'a karşı yürütülen mücadelede destek vereceklerinin de altını çizdi.

'KOALİSYON, FETİH EL ŞAM'LA MÜCADELEYİ CİDDİYE ALMIYOR'

Öte yandan Lavrov, ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun Fetih el Şam'la mücadeleyi hala daha ciddiye almadığını ifade etti.

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri, Suriye'de operasyonlara başlamadan önce koalisyon güçlerinin DEAŞ'e karşı son derece pasif davrandığını, Fetih el Şam'a ise hiç dokunmadığını kaydeden Lavrov, "Rusya, Şam yönetiminin talebi üzerine Suriye ordusuna terörle mücadele operasyonlara başladıktan sonraysa, DAEŞ'e karşı faaliyetleri ciddi biçimde arttı. Ancak son zamanlarda, hatta Trump yönetimi göreve geldikten sonra koalisyon Fetih el Şam'la ciddi şekilde mücadele ettiğini görmedik" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • LAVROv 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu lavrov çok azılı bir islam düşmanı israilin rusyadaki karşılığı yani.
    Cevapla
  • hep bana 6 yıl önce Şikayet Et
    birde sizin sözlerinizin sonuç verdiğini görsek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!