Rusya şaşkın! Siyasi bilimciden ilk yorum

Türkiye'nin ABD'nin vizeleri askıya almasına aynı şekilde karşılık vermesine ilişkin konuşan Rus siyaset bilimci Dmitriy Juravlev, kritik açıklamalarda bulundu.

Rusya şaşkın! Siyasi bilimciden ilk yorum
Rusya şaşkın! Siyasi bilimciden ilk yorum
GİRİŞ 09.10.2017 13:33 GÜNCELLEME 09.10.2017 21:12
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Rusya Bölgesel Sorunlar Ensitüsü Genel Müdürü, siyaset bilimci Dmitriy Juravlev, Türkiye'nin ABD'nin vizeleri durdurmasına simetrik yanıt vererek bir işaret gönderdiğini belirtti.

Juravlev "Vize konusu, ülkeler arasında her zaman bir işbirliği meselesidir. Türkiye'nin verdiği karar, ABD ile ilişkilerini azaltmak istediğini gösteriyor. Bu karar ilk olarak iki ülkenin Rusya ile işbirliği, Kürt sorunu ve diğer birçok başka konuda farklı bir pozisyonu olması ile ilişkili. Fakat Suriye, Rusya ve Kürt sorunu, bu farklılıklar içindeki öncelikli konular" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE İLİŞKİLER KONUSUNDA HİÇ BU KADAR İLERİ GİTMEMİŞTİ''

Juravlev ayrıca ''Türkiye, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ABD ile ilişkilerini sertleştirme konusunda bu kadar ileri gitmemişti, her zaman ABD'nin müttefikiydi. Türk hükümetinin bu kadar sert bir tavır alması, ABD'lilerin o cephede kendi rolünü güçlü bir şekilde zayıflattığı ve yeni bir hata yaptığı anlamına geliyor'' dedi.

ABD'nin Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklaması üzerine Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği dün "ABD'deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır" açıklaması yapmıştı.

Rus uzmandan ters köşe Türkiye-ABD çıkışı

YORUMLAR 110
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    abd:anarşi
    Cevapla
  • As Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangi çılgın zincir vuracakmiş şaşarım. UyanTürk Ruhu
    Cevapla
  • OLCAY 6 yıl önce Şikayet Et
    terörist=abd
    Cevapla
  • Qwet 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkez veriyor veristiryor birazda siz boylot edinbizlemeyin abd filmini almayin i pon veya baska abd malini almayin dolar varsa bozdurun gibi
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz hırsız (abd) ev sahibini bastırmaya çalışıyor. En çok atarlanması gereken Türkiye iken pişkin pişkin nabız yokluyorlar. Darbe yapmaya çalış, silah dağıt, referandum yaptır, birde müttefiklik türküsü tuttur. Yutmazlar abd.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu