Ruslardan flaş iddia! İstihbarat karşı çıkıyor

Kommersant gazetesi, Rusya'nın Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi teknolojisinin transfer edilmesi için anlaşmakta aceleci davranmayacağını yazdı.

Ruslardan flaş iddia! İstihbarat karşı çıkıyor
Ruslardan flaş iddia! İstihbarat karşı çıkıyor
GİRİŞ 10.10.2017 15:35 GÜNCELLEME 10.10.2017 18:07
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Kommersant'ın haberine göre, çok kısa süren ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel anlaşmalarına dayanan S-400 görüşmelerinde, Türkiye tarafı, hazır sistemleri satın almayı değil, bu sistemin kendi topraklarında bir araya getirilmesi için bir teknoloji transferi yapılmasını da bekliyordu. Fakat Rus müzakereciler, Türk tarafının bu konudaki katı tavrına rağmen teknoloji transferi içermeyen bir anlaşma imzalanmasını sağlayabildi.

"ON YIL GEREKEBİLİR"

​Rus devlet savunma sanayisi şirketi Rostec'in genel direktörü Sergey Çemezov bir açıklamasında, Türkiye'ye S-400 sistemi için teknoloji transferi ihtimaline ilişkin olarak, "Burada çok ciddi teknolojilerden bahsediyoruz: Bu teknolojinin sahada üretilmesi için öylece bir tesis kuramazsınız. Zira bunun için nitelikli kadrolarınız, teknoloji okulunuz olmalı. Bunlar için de birkaç on yıl gerekebilir" diyor.

"RUS İSTİHBARAT SERVİSLERİ, NATO ÜYESİ TÜRKİYE'YE TEKNOLOJİ TRANSFERİNE KARŞI ÇIKIYOR"

Nitekim gazetenin kaynaklarına göre, Türkiye'yle, bu sistemlerin iç düzeneğini öğreneceği şekilde işbirliği yapılmasına Rus istihbarat servisleri sert bir biçimde karşı çıkıyor. Bunun sebebiyse Türkiye'nin bir NATO ülkesi olması.

"TÜRKİYE'NİN S-400 SİSTEMİNİN YALNIZCA YÜZDE 15'İNİ YERİNDE ÜRETMESİNE İZİN VERİLEBİLİR"

Kommersant'a konuşan bir diğer Rus kaynak ise, Türkiye'ye S-400 sistemi için teknoloji transferi yapılıp yapılmayacağına ilişkin görüşmelerin uzman düzeyinde devam ettiğini de kaydetti. Kaynak şunları da söyledi: "İstedikleri üretimin yerinde yapılması ise, istediklerini alacaklar. Fakat (yerinde üretimin) bunun oranı küçük olacak. Yüzde 15'ten fazlası değil. Daha fazlasına izin vereceğimizi sanmıyorum."

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 25
  • mehmet61 6 yıl önce Şikayet Et
    kimin nedediği belli değil bazı haberlerdede bu anlaşmanın yapıldığı hatta teknoloji transferini putinin teklif ettiği yazıyor...
    Cevapla
  • tanar olca 6 yıl önce Şikayet Et
    Canınızı sıkmayın,kötü komşu insanı mal sahibi yapar diye bir söz var. Emin olun fazla sınırları zorlarsanız değil sizlerin vermeye korktuğunuz teknolojiniz Bütün dünyada var olan en gelişmişini bile yapar bu millet. ha şunu da ilave etmemde fayda var ihtiyacımız olduğu zaman elimizde olmayan teknolojinin yeri tozlu raflardır....ben böyle düşünüyorum.
    Cevapla
  • akıl 6 yıl önce Şikayet Et
    ayıdan post rustan dost olmaz
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu işlerin karışacağını biliyorduk rusyada batı Truva atları var fitne sokuyor
    Cevapla
  • Yerli şart 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerlilik şart öyle bir yapki rusya senden alsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!