ABD vatandaşları AHL'den geri çevriliyor

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinin ardından başlayan vize ambargosu sonrasında Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye girmek isteyen ABD'li yolcular geri döndüler.

GİRİŞ 10.10.2017 19:34 GÜNCELLEME 11.10.2017 09:33
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

ABD'nin aldığı kararın ardından Türkiye'de karşılık olarak ABD vatandaşlarına vize vermemeye başladı. Atatürk Havalimanı'ndaki vize masasından vize almaya çalışan ABD'li Romney Edwards'a izin verilmedi.

"SON DERECE CAN SIKICI"

THY'nin tarifeli seferiyle Washington'dan  İstanbul'a gelen ve Cape Town'a gidecek olan Romney  Edwards ise, bekleme süresini İstanbul'da geçirmek istedi.

Ancak  uygulamadaki değişiklik nedeniyle vize alamayan Edvardas gelişmelerden haberdar olmadığını belirterek "Böyle bir şey beklemiyordum. Son derece can sıkıcı. Gidene kadar İstanbul'u gezmeyi planlıyordum" dedi. Vize masasından sonra Edwards pasaport polisine yönlendirildi.

"HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM, NE YAPACAĞIM ŞİMDİ"

Amsterdam üzerinden İstanbul'a gelen ve adını vermeyen bir ABD'li de vize alamadı. Sık sık Türkiye'ye geldiğini söyleyen ABD'li kadın "Ben Türkiye'ye birçok kez geldim. Evet Amerikalıyım. Benim için sürpriz oldu. Türkiye'ye sık sık geliyorum. Vize alamadım. Hayal kırıklığı yaşadım. Ne yapabilirim. İşlerimi düzenlemem gerek ve ne yapacağıma karar vermeliyim" diye konuştu.

Yasaklarla birlikte hiçbir ABD vatandaşına sınır kapılarında ve konsolosluklarda vize verilmeyecek. Yasak kapsamında ABD'den Türkiye'ye gelecek sporcular da vize alamayacak. Transit olarak Türkiye gelen ABD vatandaşlarına bugün akşam saat 22.00'den sonra Türkiye'ye giriş vizesi verilmeyecek. ABD vizesi sınır kapılarında 30 Dolar karşılığında alınabiliyordu. 

8 Ekim'den önce elektronik vize alan bazı yolcular ise sorunsuz şekilde giriş yaptı.

YORUMLAR 60
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki sanarsın ki Amerika'lılar sıraya girmiş Türkiye'ye geliyor..Bu haber , transit geçerken zamanımı değerlendireyim diyen birkaç kişi için miydi ?
    Cevapla
  • ömer yapış 6 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık bizi şamar oğlanı yaptıkları ,bizde onlara aynı şekilde yanıt verdik iyi oldu
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların çoğu zaten Ortadoğu ve Türkiye Ajanı . Gelirlerse fesatlık çıkaracaklar.
    Cevapla
  • korkut 6 yıl önce Şikayet Et
    burası Türkiye Cumhuriyeti. sanırım ögrenmeye başladınız.
    Cevapla
  • Gamze 6 yıl önce Şikayet Et
    kandile vize verin onlar abd ye vize veriyorlarmış oradan gitsinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim