Hem itiraf, hem de tehdit!

Görev süresi dolan ABD Büyükelçisi John Bass giderayak DEAŞ-ABD bağını gözler önüne serecek itirafta bulundu.

GİRİŞ 12.10.2017 10:50 GÜNCELLEME 12.10.2017 10:51
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Bass, '9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu' dedi.

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye’de 9 aydır DEAŞ saldırısı olmamasının işbirlikleri sonucu olduğunu söyledi. CIA’nın Türkiye uzmanlarından Henri Barkey 15 Ekim 2015'te "Yarın öbür gün İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde yapsalar ne olacak" sözlerini hatırlatan terör uzmanları, ABD büyükelçisinin açıklamasını “itiraf” olarak değerlendirdiler.

AÇIKÇA TEHDİT ETTİ

Görev süresi dolan ve bu hafta sonu Türkiye'den ayrılacağını açıklayan ABD Büyükelçisi Bass, Büyükelçilik İkametgahında Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle veda toplantısı yaptı. Diplomasi muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Bass ilginç açıklamalarda bulundu. Bass’ın açıklamaları sırasında Türkiye’deki DEAŞ saldırıları ile söyledikleri dikkat çekti. Bass, “Türkiye, son 9 buçuk aydır kayda değer bir DEAŞ saldırısı yaşamadı. Bu, DEAŞ'in Türkiye'de saldırı düzenlemekten vazgeçmesinden kaynaklanmıyor. 2 yıl önceki dün yıl dönümü olan Ankara'daki trajik saldırıyı (Gar saldırısı) hatırlıyoruz. DEAŞ’in son dönemde bu ölçüde bir saldırı gerçekleştirememesi, hükümetlerimizin bu konuda yakın yoğun işbirliğinden kaynaklanıyor” dedi.

ABD-DEAŞ BAĞLANTISI GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

 Ankara’da diplomasi muhabirleriyle veda toplantısı yapan Bass’ın açıklamaları “DEAŞ’ın ABD tarafından yönetildiği” iddialarını tekrar gündeme getirdi. Bass, açıklamalarıyla ABD-DEAŞ ortaklığını gözler önüne serdi.

CIA UZMANI BARKEY SÖYLEMİŞTİ

ABD Büyükelçisi Bass’ın açıklamaları terör uzmanları ve diplomatlar tarafından “DEAŞ itirafı” olarak değerlendirildi. Bass’ın Türkiye’de son 9,5 ayda DEAŞ saldırısı olmadığı uyarısı yapmasının “DEAŞ’i engelledik” anlamına geldiğini, “Bu, Türkiye'nin özellikle Suriye'deki çatışmalar dolayısıyla halen güvenlik sınamalarıyla karşı karşıya olmadığı anlamına gelmiyor” sözlerinin de Türkiye’ye terör sopası göstermek olduğunu vurgulayan uzmanlar CIA uzmanı Henry Barkey’in Türkiye’de DEAŞ bombalarının patlaması öncesindeki sözlerini anımsattılar.

YPG'YE BİNLERCE TIR SİLAH VERİP KÜRT KORİDORUNU OLUŞTURDU

Amerika, 'Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşıyorlar' bahanesiyle diğer terör örgütlerine destek sağlanıyor.  Rakka kuşatmasında YPG ile birlikte hareket eden Pentagon, şimdiye kadar 900 TIR'a yüklenmiş zırhlı araç ve askeri mühimmatı teröristlere verdi.

YALAN MAKİNESİ

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, PKK'yı ağır silahlarla donatıp Suriye sınırımıza yığmalarına rağmen, sıkılmadan ve utanmadan "Bağımsız Kürdistan'ı ve Kürt koridorunu desteklemiyoruz" dedi.

ADİL ÖKSÜZ’LE İLGİLİ BİLGİ VERMEDi

ABD'li Büyükelçi,15 Temmuz darbe girişiminden sonra Akıncı Üssü yakınında gözaltına alınan ve sonradan serbest bırakılan Adil Öksüz'ün ortadan kaybolmadan önce ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na ait bir telefondan aranmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgi talebine yanıt vermediklerini bildirdi.

 

YORUMLAR 62
  • namet 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kafirler hiç rahat durmaz hepside yahudi uyunudur haberiniz olsun bütün bunlar israillilerin başı altında çıkmaktadır uyanık olmaliyiz.
    Cevapla
  • DADAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE SADECE TÜM DÜNYANIN GÖRÜP SÖYLEYEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ "KIRAL ÇIPLAK"....
    Cevapla
  • nkb0655 6 yıl önce Şikayet Et
    abd elçileri içindeki en süzme olanı bu TOPsakal
    Cevapla
  • salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah amerika'yı yerin dibine soksun. Amin
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    kapatın şu incirlik i..bu hainlerin ne işi var bu mukaddes topraklarda..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var