Rusya'dan Türkiye'ye yeni S-400 mesajı!

Vladimir Kojin, Türkiye'ye S-400 sistemin teknolojisinin transferinin yapıp yapmayacağının karara bağlanması için ayrı görüşmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Rusya'dan Türkiye'ye yeni S-400 mesajı!
Rusya'dan Türkiye'ye yeni S-400 mesajı!
GİRİŞ 13.10.2017 11:50 GÜNCELLEME 13.10.2017 12:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik iş birliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, Çin'e Türkiye'den önce S-400 hava savunma sistemi teslimatı yapacaklarını söyledi. Kojin ayrıca, S-400 anlaşması kapsamında Türkiye'ye teknoloji transferi yapılıp yapılmayacağına ise ayrı görüşmelerde karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Kojin bir Rus ajansına demecinde, Rusya'nın imzaladığı S-400 anlaşmalarına ilişkin olarak, "Kontrat hazırlandı. Fakat bir sıra var. Şu anda Çin'in kontratı hayata geçiriliyor. Sonra diğer kontrata geçilecek. Türkiye sırada. Her şey üzerinde anlaşılan takvime göre ilerliyor" dedi.

Kojin eylül sonunda yaptığı bir açıklamada, Türkiye'nin S-400 bataryaları satın almak için ön ödeme yaptığını söylemişti.

KOJİN: TÜRKİYE'YE S-400 SİSTEMİ İÇİN TEKNOLOJİ TRANSFERİ YAPILIP YAPILMAYACAĞINA AYRI GÖRÜŞMELERDE KARAR VERİLMELİ

Diğer taraftan Kojin, S-400 bataryalarıyla birlikte Türkiye'ye bu sistemin teknolojisinin transferinin yapıp yapmayacağının karara bağlanması için ayrı görüşmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Kojin şu ifadeleri kullandı: "Şu anda imzalanan kontratın yerine getirilmesi üzerinde çalışıyoruz. Teknolojiyle ilgili süreçler, üretim ve teknoloji transferiyse ayrı görüşmeler gerektiren ayrı bir konu."

YORUMLAR 9
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    bize satacakları füzelerle içine yerleştirecek şeylerle ispiyonculuk yapmaya kalkmasınlar sakın ?
    Cevapla
  • caylak 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav Elbette bagira bagira Türkiye ye verdik diyecek halleri yok biz teknolojisinide aldik Reis birakmaz onlar medya ya elbette böyle yorumlar yapacak
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika (ypg ye vereceği jetler ) ile Turkiyeye saldırınca s400 lerin çalışmayacağını görünce anlarsın el fuzesiyle savasa girmenin ne olduğunu
    Cevapla
  • cihangir 6 yıl önce Şikayet Et
    çok fazla bilgi kirliliği var. hem bizden hem de onlardan birbirinden farklı açıklamalar var. bu anlaşmayı kim yaptı ve şartları nedir insan merak ediyor?
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamana bırakalım. İlişkide güven gelişirse bu konular aşılır diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.
    Cevapla
  • Kalem 6 yıl önce Şikayet Et
    Tok saticı gibi davranıyor
    Cevapla
  • selman 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu