Suriye'den Türkiye açıklaması!

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Esed rejiminin, İdlib'e askeri intikal başlatan Türkiye'nin derhal bölgeden çekilmesini talep ettiğini duyurdu.

Suriye'den Türkiye açıklaması!
Suriye'den Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 14.10.2017 18:26 GÜNCELLEME 14.10.2017 19:10
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Esed rejiminin, İdlib'e askeri intikal başlatan Türkiye'nin derhal bölgeden çekilmesini talep ettiğini bildirdi.

SANA, Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandığı habere göre, rejimin Türkiye'nin Suriye topraklarındaki ikinci askeri operasyonunun kınandığını duyurdu.

Söz konusu yetkili, Esed rejiminin, Türkiye'nin İdlib'deki intikalini "Suriye'nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik bariz bir saldırı ve uluslararası hukuk ve ilkelerinin açık bir ihlali" olarak nitelediğini aktardı.

"ASTANA SÜRECİYLE ALAKASI YOK"

Türkiye'nin İdlib operasyonunu "saldırı" olarak niteleyen Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, operasyonun Türkiye, Rusya ve İran'ın desteklediği Astana barış görüşmeleriyle bir ilgisi olmadığını iddia etti.

TSK, ASTANA SÜRECİ KAPSAMINDA İDLİB'E GİRİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde: ''Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 08 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren Gözlem Noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde Garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

RESMİ HABER AJANSI ÜZERİNDEN DUYURDULAR

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA üzerinden yapılan bu açıklama, Türkiye'nin İdlib'teki güvenli bölgelerin oluşturulması amacıyla başlattığı operasyonun ardından geldi.

YORUMLAR 202
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu enperyalis piyonu iside deasa el nusraya tasaronluk yaptin halende yapiyon binlerce isidli deasli yarali bircogu idlibte saklamna gerek yok sudi katar türkie bu iside tasaronlik yapti.
    Cevapla
  • yeni uyanmis 6 yıl önce Şikayet Et
    yabancılar teröristler Suriye'de cirit atıyor .bizim gibi dost bir ulke insani icin soyledigine bak.
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerden bakarsan bak altan üsten sagdan soldan hedefleri Türkiye
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    ddd cetvel metvel ne farkeder sonuçta adamın ülkesi. biri senin ülkene girerse sen kabullenirmisn
    Cevapla
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    Esad hakli idlib te cok sayida isid deas el nusrali var bir coguda yarali esad gücleri ve russlarla bunlari bobaliyo bu piyonlar idlibe girmis bunlar türkiyenin basina bela olacak yakinda.
    Cevapla
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    Mert! Adamın toprağı dediğin yer sunni toprağı ve esed ailesine cetvelle verilmiş bir toprak ne adamın ülkesinden bahsediyosun
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    kumun altına kafa sokan deve kuşçuluk yapmayın. adamın toprağındasın tabiki konuşacak
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    suriye senin mi ki esad
    Cevapla
  • ali veli 6 yıl önce Şikayet Et
    cemal isimli arkadaş, pkk ile başa çıkamadın demişsin. pkknın arkasında kim var peki. amerika, almanya, avrupa. hepsiyle başa çıkarız merak etme. esadın toprağıymış. madem öyle sadece neden bize çık diyor. herkese çık desin yiyorsa. kendi ülkesini savunacağına gelmiş burada suriyeyi savunuyorlar.
    Cevapla
  • cemal 6 yıl önce Şikayet Et
    bos bos konusma esadin aekasinda russya var seni dumana cevirir daha pkk basacikamadin zürt.
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin sonu kötüye gidiyor.ALLAH (cc) yardımcımız olsun. Ortadoğu ateş çukuruna dönecek. MEHMETCİĞİMİZE dua edelim. ALLAH (cc) muzaffer etsin. AMİNNNN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!