Trump'la görüşen Çipras Türkiye'ye akıl verdi

Trump ile Beyaz Saray'da görüşen Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye'nin NATO'da kalması gerektiğini ve AB ile müzakere sürecinin devam etmesini desteklediğini belirtti.

GİRİŞ 17.10.2017 23:02 GÜNCELLEME 18.10.2017 09:35
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüşen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'nin NATO kalması gerektiğini ve AB ile müzakere sürecinin devam etmesini desteklediğini açıkladı.

Trump ile görüşme öncesi Çipras Twitter hesabından, "Trump ile Oval Ofis'te buluştuk. Yunanistan ile ABD arasındaki stratejik ilişkileri geliştirmek için harika bir an" mesajını paylaştı.

Çipras, Trump ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Bazı çekincelerimize rağmen Türkiye'ye AB yolu açık kalmalı. Ancak Türkiye'nin bu doğrultuda önündeki şartları yerine getirmesi gerekli. Türkiye'nin Avrupa yolunu destekliyoruz. Bölgesel bir güç olarak Türkiye'ye saygı duyuyoruz. Türkiye'nin Avrupa perspektifine, Batı ve NATO ile iş birliğine bağlı kalması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

YORUMLAR 130
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump turşusu, şeytanın başı, dünyanın baş belalıları bu milletin sizin aklınıza ihtiyacı yok. çekin şu ellerinizi Ortadoğu dan da şu mazlum milletler nefes alsın. bu şeytanlıkların mutlak bir sonu vardır. ama bizler ama torunlarımız bunu bir gün mutlaka görecek. Sizler o parayla dünyayı satın alanlar, bir gün belki de çok yakındı mutlaka kaybedeceksiniz.
    Cevapla
  • jale 6 yıl önce Şikayet Et
    Gorun bakin bir ekonomik kriz yunanistani ne hale getirdi.bize saygi duyuyorlarmis.mecburlar o sekilde konusmaya.bakin bize de icerden ve disardan yapilmak istenen ekonomik darbeyi gorun.boyle en buyuk dusmanina bile saygi duymak zorunda birakir parasizlik.o yuzden bir olmaliyiz.cumhurbaskanimizin cagrisi vardi.altinlarinizi bankaya yatirin dedi.devletin bankasindan bahsetti.once devlet kazanmali ki sonra millet kazansin.akli havada olanlarin umrunda degil.ama akli basinda olanlar ayakta tutmali bu vatani.
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    Ab piyonu Çipras, o sivri fikirlerini kendine sakla. bu ülkenin fikirlerini sen hayal bile edemezsin
    Cevapla
  • erol 6 yıl önce Şikayet Et
    Noldu, Türkiyeyi oyalayamazsanız, size peşkeş çekilien O dibimizdeki adaları, kaybederiz diyemi korkarsın Çipras bey.
    Cevapla
  • kobra 6 yıl önce Şikayet Et
    yunan komşumuz avrupada.tirliyon.evro aldı kemer sıkma derken bataklıktan çıkmayan.yunan şimdi de abd .de çıktı ne yüzle yunan dolaşıyor gene yardım için gitmiştir daha, çok kapı kapı dolaşıp belki cebine bir harçlık koyarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar