Trump'a küstah 'Türkiye' çağrısı! Hazmedemediler

ABD'de 14 senatör Türkiye hakkında skandal bir mektuba imza attarak Başkan Donald Trump'a çağrıda bulundular.

Trump'a küstah 'Türkiye' çağrısı! Hazmedemediler
Trump'a küstah 'Türkiye' çağrısı! Hazmedemediler
GİRİŞ 26.10.2017 15:01 GÜNCELLEME 27.10.2017 10:31
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Vizelerin askıya alınması kararını desteklediklerini bildiren senatörler, ülkede insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanlarında gerilemeler yaşandığını savundu. Mektubu imzalayanlar arasında Bernie Sanders ve John McCain gibi isimler var. 

Skandal ifadelerin kullanıldığı ve hazımsızlığın her satırda yazıya döküldüğü mektupta ''Türkiye'nin bir dizi ABD Konsolosluk çalışanını keyfi olarak tutukladığı, Uluslararası Af Örgütü'nün üst düzey yetkililerini gözaltına aldığı, Wall Street Journal muhabiri Ayla Albayrak'a hapis cezası verdiği, Türkiyeli güvenlik personelinin Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında barışçı protestoculara vahşice saldırdığı'' belirtilerek, ABD Başkanı Donald Trump'ın Erdoğan hükümetinden insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygı göstermesini talep etmesi istendi.

'TÜRK HÜKÜMETİNİN KEYFİ OLARAK HERHANGİ BİR KİŞİYİ TUTUKLAMASI KABUL EDİLEMEZ' 

Mektupta, konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının yanısıra Mete Cantürk adlı konsolosluk çalışanının eşi ve çocuğunun gözaltına alındığı hatırlatılarak bunun konsolosluk çalışanlarına yönelik 3. tutuklama girişimi olduğu belirtilfdi ve "Türk hükümetinin keyfi olarak herhangi birini tutuklaması ya da taciz etmesi kabul edilemez, özellikle de bizim diplomatik misyon çalışanlarımız ve ailelerini" ifadeleri yer aldı. 

Göçmen olmayan vizelerin askıya alınması kararını desteklediklerini belirten senatörler, bu hizmete ihtiyaç duyanların durumdan en az şekilde etkilenmesi için adımlar atılması çağrısı yaptı.

Mektubu imzalayan senatörler arasında Cumhuriyetçi senatör John McCain'ın yanı sıra geçtiğimiz yılki başkanlık seçimlerinde aday olan sosyalist Bernie Sanders ve Cumhuriyetçi Marco Rubio da bulunuyor.

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı John McCain daha önce de bir mektup yayınlayarak mayıs ayında Washington'da Erdoğan'ın korumalarının karıştığı arbedenin sorumlularının cezalandırılmasını istemişti.

YORUMLAR 87
  • Ferman 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizi seven bir millet bir vatan var mi aceba sizi sizden olanlar bile sizi sevmiyor benim bir sürü yahudi arkadaslarim var onlar bile sizin ve israilin sivilere yaptiginiz katliamlarina karsi yahudiler kötü insanlar degil amerikalilar da kötü degil kötü olan o ülkeleri yöneten neofasist hitlerciler
    Cevapla
  • Nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kâfirler sizin bu kadar açıktan İslam dusmanliginiza karşın benim devletimin idarecileri size vize verirse onlarda sizinle beraber demektir İslam'a ve Türkiye'ye kim ihanet ediyorsa Allah onu ve ailesini kahrı perişan etsin zelil etsin hem bu dünyada hem ahirette
    Cevapla
  • Mert ce 6 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi yyyymiş insan hakları yyymış Irakta Suriye de görüyoruz sizin getirdiğiniz demokrasi ve insan haklırını
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hoşt diyoruz itlere ve itlerine.
    Cevapla
  • BAYRAKLI 6 yıl önce Şikayet Et
    Trampet yanına zurna bulmus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı