Yıldırım-Pence görüşmesi ertelendi

Başbakanlık yetkilileri Başbakanın ABD'ye hareketinden sonra yaptıkları açıklamada görüşmenin Amerikan tarafının talebiyle 9 Kasım'da Beyaz Saray'da yapılacağını açıkladılar.

Yıldırım-Pence görüşmesi ertelendi
Yıldırım-Pence görüşmesi ertelendi
GİRİŞ 07.11.2017 14:36 GÜNCELLEME 07.11.2017 15:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakanlık yetkilileri Başbakanın uçağının ABD'ye hareketinden sonra yaptıkları açıklamada görüşmenin Amerikan tarafının talebiyle 9 Kasım'da Beyaz Saray'da yapılacağını açıkladılar.

Üst düzey kaynakların Hürriyet'e verdiği bilgiye göre ertelemede şu perde arkası gelişmeler yaşandı:

* Yıldırım-Pence görüşmesi için önce 8 Kasım tarihi belirlendi, • Amerikan tarafı 6 Kasım akşam saatlerinde görüşmenin 8 Kasım'da yapılamayacağını, çünkü Asya gezisinde bulunan Başkan Donald Trump'ın Pence'den Texas'ta 26 kişinin öldürüldüğü kilise saldırısı için aynı tarihte düzenlenecek törende kendisini temsil etmesini istediğini söyledi.

* Bunun üzerine Yıldırım Washington programını ve uçağının hareket saatini öne çekerek bu sabah saatlerinde hareket etmeye karar verdi. Böylelikle, aradaki 8 saat zaman farkı ve 12 saat yolculuktan sonra Washington saatiyle 7 Kasım akşamı Pence ile görüşülecekti.

* Ancak Amerika'nın tarafı 7 Kasım sabahı, Yıldırım'ın uçağı Esenboğa havaalanından hareket etmeden kısa süre önce yeniden Yıldırım'ın kalemiyle temas kurdu. Görüşmeyi aceleye getirmek istemediklerini, Texas'tan dönüşte yapmanın mümkün olup olmadığını sordular.

* Diplomatik kanallar üzerinden yapılan müzakereler sonunda Yıldırım ve Pence görüşmenin 9 Kasım sabah saatlerinde Beyaz Saray'da yapılması üzerinde mutabık kaldı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Amerikan talebinin cenaze töreni gibi insani bir nedene dayandığı için anlayışla karşılandığını, ayrıca daha rahat bir zaman ve zeminde yapılmasını Başbakan'ın da tercihi olduğunu söyledi.

 

 

YORUMLAR 7
  • Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz ayak oyunları... Hem çağır hem naza çek. abdnin yönetimini o yüzden bunlara bırakmıyorlar
    Cevapla
  • Vénus hottentote 6 yıl önce Şikayet Et
    hürriyet gazetesi kimin..Hürriyet Gazetesi Sahibi Kim ? Hürriyet Gazetesi Kimin ? Hürriyet Gazetesi Kim Kurdu ? Hürriyet Gazetesi Mayıs 1948'de (yahudi)Sedat Simavi tarafından kurulmuştur.Günümüzde ise Doğan Yayın Holding bünyesinde faaliyet göstermektedir.Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz Türkiye'nin gündeminde olan Hürriyet Gazetesi Kimin ?
    Cevapla
  • Vénus hottentote 6 yıl önce Şikayet Et
    hürriyet gazetesinin otaklık Yapısı ..Doğan Yayın Holding %66,56 ..Doğan Şirketler Grubu Holding %11,09 ..Borsa İstanbul'da işlem gören kısım ve Diğer %22,35 ..YÖNETİM KURULU: Başkan : Vuslat Doğan Sabancı /Başkan Yardımcısı:Yahya Üzdiyen /Yönetim Kurulu Üyesi: Ahmet Özer, Ahmet Dalman, Ahmet Toksoy, Kai Georg Diekmann, Çağlar Göğüş, Béatrice de Clermont Tonnerre
    Cevapla
  • Vénus hottentote 6 yıl önce Şikayet Et
    Hürriyet Gazetesinin Attığı Manşetler: Ürdün ve Irak Orduları Filistin'e girdi : 1948 ilk Sayı.Özal Sivil Diktatör.Diktatörler İbret Alsın (Rumen lider Çavuşesku'nun idamını Sonrası).Bakan Değil Militan (Şevket Kazan için).Gözler Cuma'da (28 Şubat Dönemi).Tahrikler Bitmiyor (28 Şubat Dönemi).Bu Defa İşi Silahsız Kuvvetler Çözsün (28 Şubat Dönemi).Gerekirse Silah Bile Kullanırız (28 Şubat Dönemi).Beceremediniz, Artık Bırakın (28 Şubat Dönemi).İşte Kavga İşte Fatura ( Ecevit-Necdet Sezer Kavgası).Ayıp Ettin Gözüm (Ahmet Kaya Linç Dönemi).Büyük Mesaj (Ecevit-Bill Clinton görüşmesi).
    Cevapla
  • antepli 6 yıl önce Şikayet Et
    çevir uçağı ankaraya,onlar gelsin.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'