UETD Youth – SETA Strateji Paneli

UETD Gençlik Kolları ve SETA işbirliği ile yapılacak olan ‘Avrupa’nın İstikrarı ve Türkiye’nin Kilit Rolü’ adlı Strateji Panelleri Avrupa’nın 5 farklı ülkesinde gerçekleştirilecek.

 UETD Youth – SETA Strateji Paneli
UETD Youth – SETA Strateji Paneli
GİRİŞ 08.11.2017 09:59 GÜNCELLEME 08.11.2017 14:21

Moderatörlüğünü UETD Gençlikten sorumlu Genelbaşkan Yardımcısı Serkan Sezen’in yapacağı paneller Kasım ayında Brüksel (10.11), Köln (11.11.) ve Londra (16.11) şehirlerinde, Aralık ayında Viyana ve Zürih şehirlerinde yapılacak. 

Avrupa’nın önemli merkezleri olan bu şehirlerde yapılacak panellere hem Türkiye’den hemde Avrupa’dan çok değerli konuşmacılar katılacaktır.

Konuşmacılar arasında Almanya’nın eski Türkiye Büyükelçisi Dr. Wolf-Ruthart Born, SETA Avrupa Araştırmaları Direktörü Dr. Enes Bayraklı, SETA Strateji Araştırmalar Direktörü Doc. Dr. Hasan Basri Yalçın, T.C. Köln Konsolosluğu Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Mustafa Gençer ve Londra Lordlar Kamarası üyeleri bulunacak. 

Mekanlar:

Brüksel Üniversitesi

Köln Üniversitesi

Londra Lordlar Kamarası

Saat: 18 – 20 arası

Panelde Avrupa’nın geleceği ve bu eksende Türkiye’nin nasıl bir kilit rol üstleneceği analiz edilecek. Avrupa’nın geleceğinde Türkiye’nin önemi değerlendirilecek.

Özelikle Avrupalı Türk Gençliğinin bu yol haritasında bir başarı endeksi olduğunu ve Avrupa-Türkiye ilişkilerinde önemli sorumluluklar taşıdığı katılımcılara sergilenecek.

- Avrupa Birliği’nin siyasi ve ekonomik geleceğinde Türkiye’nin ve Avrupalı Türklerin rolü nedir?

- Avrupa Birliği sınırları içerisinde gözlemlenen fikir ayrılıkları nasıl bir yol alır ve bu sürecin Türkiye’ye yansımaları nasıl olur?

- Avrupalı Türk Toplumunun stratejik önemi nedir?

Bu ve buna benzer sorular konuşmacılar ile analiz edilip tartışılacak.

Kritik ilişki durumlarında, hem ulusların hem de toplumların dostluğuna dikkat çekmek daha önemlidir. Almanya Federal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki karşılıklı ekonomik, sosyo-ekonomik ve stratejik ilişki, özellikle de kriz zamanlarında her zaman başarı ve istikrarda kilit unsuru olmuştur.

Türkiye’nin Avrupa’da sürdürülebilir istikrar için neden stratejik bir rol oynadığı sorusu misafirlerimizin konuşmaları boyunca cevaplandırılacaktır. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı