Washington Büyükelçiliği'nden Gülen açıklaması

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in hukuk dışı yollarla ABD dışına çıkarılmak istendiği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

GİRİŞ 12.11.2017 01:14 GÜNCELLEME 12.11.2017 10:06
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Büyükelçiliğin açıklamasına göre, FETÖ elebaşı Gülen'in 15 Temmuz darbe girişiminin asıl planlayıcısı olduğu ve hukuki yollarla ABD'den iadesinin beklendiği belirtildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tüm bu suçların arkasındaki kişi olan Fetullah Gülen'in hala ABD'de sığınak bulabiliyor olması, Türk halkında derin bir rahatsızlık ve şaşkınlık meydana getirmektedir. FETÖ'nün suçluluğunu ve Türkiye ile ABD arasındaki ikili iade anlaşması koşullarına göre Gülen'in iadesiyle ilgili gerekçeleri tam anlamıyla kavramaları için ilgili Amerikan kurumlarındaki kişilerle yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

"İDDİALAR TAMAMEN GÜLÜNÇ VE TEMELSİZDİR"

Türk Hükümeti'nin ve Türk halkının, yargılanması için elebaşı Gülen'in derhal Türkiye'ye iade edilmesini beklediğine vurgu yapılan açıklamada, "Mart 2017'de söylediğimiz gibi, Türkiye'nin, Fetullah Gülen'in iadesi için hukukun üstünlüğünden başka yollara başvuracağı yönündeki tüm iddialar tamamen yalan, gülünç ve temelsizdir." ifadesi kullanıldı.

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in avukatı Robert Kelner, dün yaptığı açıklamada, müvekkili hakkında Amerikan medyasında çıkan "adam kaçırmadan rüşvete" kadar birçok konudaki iddiaları "yalan ve çok çirkin" olarak nitelendirmişti.

Cuma günü konuyla ilgili bir haberinde Amerikan Wall Street Journal gazetesi, aralık ayında Flynn ve Flynn'in oğlu ile bazı Türk yetkilileri arasında FETÖ elebaşı Gülen'in 15 milyon dolar karşılığında ABD dışına kaçırılmasıyla ilgili bir görüşme yapıldığını ve bu görüşmenin Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından soruşturulduğunu iddia etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • Kaptanabi 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD enerji yollarını garantiye almak için Türkiyeyi ikna ederse verir yoksa fetöyü öldürmesi pek yakın.....
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Fetöyü verecek ama kendi Ajanlarını kurtarmak için direniyor? :)).
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    abd diken üstünde oturuyor. Bütün kirli çamaşırlarını dünyaya teşhir edecek olan güleni hiç iade eder mi?
    Cevapla
  • gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Er yada geç abd yönetimi fetöşü bize teslim edecek. Nasıl olur bilmem ama bu olacak. Yerine koyacakları birini yetiştirdikleri gün bunu yaparlar. Demek ki ufak bir hesap hatası yapmışlar. O da kendilerine çok güvenmek olmuş.
    Cevapla
  • Mukan KAHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet U S A ile anladığı dilden konuşmaya başladık (derhal).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”