İbrahim Kalın, France 24'e konuştu!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, NATO tatbikatında Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimlerinin kullanılması olayının soruşturulması gerektiğini söyledi.

İbrahim Kalın, France 24'e konuştu!
İbrahim Kalın, France 24'e konuştu!
GİRİŞ 21.11.2017 01:18 GÜNCELLEME 21.11.2017 01:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

France 24 televizyonuna konuşan Kalın, Türkiye’nin NATO’nun güçlü bir müttefiki olduğunu belirterek, “Pek çok tatbikata katıldık. NATO’nun 50 yıldan uzun zamandır parçasıyız. Tabii ki bu olay dikkatle incelenmeli, soruşturulmalı. Bunu kim yaptı, o resimleri oraya kim koydu vs. Bir askeri ittifak, böyle katı disiplinli bir sistemde böyle bir şey nasıl olabiliyor.” diye konuştu.

AA'nın haberine göre; Türkiye’nin bu konuda NATO’dan özür aldığını hatırlatan Kalın, bu olayın bir kaza olup olmadığına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

 

 

KABUL EDİLEMEZ

“Detayları bilmiyorum. Göreceğiz. Şu ana kadar NATO’nun açıklamalarına dayanıyoruz. Bir soruşturma olacağını sanıyoruz, birkaç kişinin de kovulduğunu duyduk. Ancak böyle bir şeyin NATO’da nasıl olabildiğini ve bir daha böye birşeyin olmayacağını bilmek için uğraşıyoruz.. Fakat bunun herhangi bir ülkeye yapılması kabul edilemez. Özellikle de kurucu Cumhurbaşkanımız Atatürk’e ve mevcut Cumhurbaşkanımıza yapılması ve Türkiye’nin tepki göstermemesi beklenemez. Bu mümkün değil.”

KALIN: NATO İLE İLİŞKİLERİMİZ DEVAM EDECEK

Kalın, “Türkiye NATO ile ilişkileri kesmeyi düşünüyor mu?” şeklindeki soruya, “Hayır.” yanıtını verdi. “NATO’nun hala sağlam ve açık bir müttefiki misiniz?” sorusunu ise “Öyleyiz, çünkü NATO’nun önemli bir müttefikiyiz.” diye cevapladı.

YORUMLAR 17
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    ben natodan çıkılsın demiştim yanlış söylemişim bilakis kalıp savaşmak lazım
    Cevapla
  • kelleci 6 yıl önce Şikayet Et
    evet ayrılmamak en doğrusu bizi çıkartmaların sebebi 1 tanesi ise ortak kullanılacak olan silahları kendi halkına dinlerine kullanırız diye ama neden barış bombaları hep müslümanlarda bizde müslüman ülkesi olaraktan sıkıntı onlar için
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato kesinlikle dost değil. Geçmiş yıllarda bir tatbikatta gemimizi vurup binbaşı askerimizi şehit etmediler mi? Her hareketleri düşmanca. İncirlik ve diğer üsler kapatılmalı natodan çıkılmalı ilişkiler en alt seviyeye düşürülmeli. Hain fetö darbesinin imcirlikten planlanıp desteklendiği unutulmamalı.
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha deyince NATO dan çıkılmaz. Ama "çıkış" bir süreçtir. Bu gidişle NATO dan çıkılacaktır. Ama ne zaman ? Zaman gösterecek. Bu çıkış için ortam; hava uygun hale getirilmeli. Bu süreç bunun hazırlığı ile geçecek. Herkes kendini buna hazırlasın. Türkiye'nin en büyük düşmanı NATO dur. Aslında dost olması gerekenlerin düşman olması garip. Ama kamuoyu buna hazırlanmalı. Çıkış doğal ve kendiliğinden olacak.
    Cevapla
  • Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir oyun bizi NATO dan uzaklaştırıp emellerine tez kavuşmak maksat buna fırsat vermemeliyiz hazırlığı mızı iyi yapmalıyız bizi natodan zaten enin de sonunda atacaklar zaman kazanmalı milli mücadele için hazır olmalıyız işte basiret bu bazılarının yorumlarda dediği gibi değil elhamdülillah devlet büyüklerimiz basiret sahibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi