Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze almasıyla ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Hava sahamızı korumak zorundayız. Müttefiklerimizden alamıyoruz, başka yerden alırız" dedi.

GİRİŞ 23.11.2017 15:15 GÜNCELLEME 23.11.2017 15:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, 10. Türk-İtalyan Forumu'na katıldı. İki bakan daha sonra düzenledikleri basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerle bulundu.  Burada Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasıyla ilgili gelen soru üzerine Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan füze savunma sistemi almasının NATO'dan uzaklaşmak anlamını gelmediğini belirterek "Türkiye hiçbir yere kaymıyor, olduğu yerde duruyor. Bazı Avrupa ülkeleri kendini patron olarak görüyor" dedi.



Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu;

NATO VERMİYORSA SİLAHI BAŞKA YERDEN ALIRIZ

"Türkiye NATO'nun kurucu üyelerinden bir tanesidir. NATO'nun karşı karşıya kaldığı sınamalarda yanındaki en güçlü müttefiklerden biri Türkiye'dir. Norveç'te yaşanan krizden sonra gördük ki, NATO genel sekreteri Türkiye'nin ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. Güvenliğimizi tesis etmek için ihtiyaçlarımızı karşılamak için NATO üyesi ülkelere öncelik veriyoruz. Fakat son zamanlarda NATO üyesi ülkeler Türkiye'ye silah vermemek için direnç gösteriyor. O zaman biz ihtiyacımız olan silahı başka yerlerden almak zorundayız.

İLK ALAN ÜLKE BİZ DEĞİLİZ YUNANİSTAN DA ALMIŞTI

Tam bu anlamda İtalya ve Fransa ile beraber çalışıyoruz. Diğer Avrupa ülkeleri veya NATO üyesi ülkeler bu durumu bir koz olarak kullanmamalı. O zaman bizde ya kendimiz üretiyoruz ya da başka ülkelerden alıyoruz.Rusya'dan ilk hava savunma sistemi alan ülke biz değiliz. Yunanistan da almıştı.

TÜRKİYE'NİN POLİTİKASINDA KAYMA YOK, DURDUĞU YERDE DURUYOR

Türkiye'nin AB ülkeleri ile sorunu yok ama Bazı Avrupa ülkeleri kendini büyük patron olarak görüyor kendi yaptıkları her şey doğal ama Türkiye gibi ülkeler hiç bir şey yapamaz tavrına giriyorlar.Türkiye oraya buraya kaymıyor, Türkiye durduğu yerde duruyor. Türkiye'nin AB ile sorunu yok Her ülke çok yönlü dış politika izliyor.

YORUMLAR 19
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    artık müttefik yok hepsi düşman hain fitne kafir onlara güven olmaz
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendi güvenliği için Rusyadan S400,leri Bal gibi alır... Çünkü Nato Patriotlar için bin dereden su getirmişlerdi.
    Cevapla
  • Sefer 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir işe yaramıyacak.Rusya ve mütefikleri için kesinlikle çalışmaz.Batı içinde Suriyede o batı her istediğinde uçak uçuruyor kimseye birşey yapmıyor bizden başka.EE bunlar nasıl oluyor?
    Cevapla
  • süto 6 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim 2019 gelecekmiş ne alaka hemen gelsin siyonistlerin ne yapacağı belli olmaz
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekâr Batının Ağzına Burnuna Vur Çavuşoğlu. Komünizme karşı Rusya ile birlikte Karşı koymak natodan iyidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!