Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü
GİRİŞ 25.11.2017 19:38 GÜNCELLEME 25.11.2017 20:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, DEAŞ'tan temizlenen bölgelerin başka terör örgütlerine bırakılmamasının yanı sıra Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının da hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balıkesir'de bulunduğu esnada yaptığı telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlar ele alındı.

SOÇİ DE KONUŞULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Kasım'da Soçi'de gerçekleştirilen üçlü zirveye dair bilgi paylaşımında bulunduğu Macron'a, Suriye'de BM gözetiminde serbest, adil ve tüm Suriyelilerin sandığa gidebilecekleri seçimlerin gerçekleşmesine büyük önem verdiklerini belirtti.

Erdoğan, DEAŞ'tan temizlenen bölgelerin başka terör örgütlerine bırakılmamasının yanı sıra, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının da hayati önem taşıdığına dikkati çekti.

Görüşmede, Türkiye ve Fransa arasında ekonomi, enerji ve savunma sanayii alanlarında ilişkileri güçlendirmenin önemi üzerinde de duruldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Akif 6 yıl önce Şikayet Et
    hayirdir bu cirak cumhurbaskani macron bizim ustadan takdik aliyo
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıymetli Cumhurbaşkanım Ülkemiz ve dünya siyaseti için bu gıcık adamla görüşmek zorundasın. Allah sabırlar versin.
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    ilişkilerimizi düzeltmekte yarar var fransa da ingilterede italyada bu günlerde çok önemli iyi bir siyaset yapmalı avrupada almanyaya karşı yanımızda olmalılar galiba bu günlerde suriye için masaya oturlancak 9 bilinmeyen denklem en iyisimi iyi bir kehanetciye gitmeli suriyenin toprak bütünlğünü bir anlatabilsek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam