Bakan'dan flaş S 400 açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'dan alınacak S-400'lerle ilgili yaptığı açıklamada 'Rus askerlerinin Türkiye'de konuşlanacağı' iddiasını yalanladı.

GİRİŞ 14.12.2017 14:24 GÜNCELLEME 14.12.2017 14:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

 S-400 savunma sisteminin kurulmasından önce Türkiye ile askeri-teknik işbirliği anlaşmasının imzalanacağı ve bu kapsamda Rus askerlerinin Türkiye'de konuşlanacağı iddia edilmişti. 

İMZALAR BU HAFTA ATILABİLİR

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada S400'ler için imzanın bu hafta atılabileceğini belirterek, "S-400 konusunda bir sorun yok. Kredilendirme konusunda anlaşmaya varıldı. Sadece detaylar var. Tamamlandıktan sonra, belki de bu hafta içerisinde, imzalanacak. " dedi.



RUS ASKERİ TÜRKİYE'DE KONUŞLANACAK MI?

Bakan Çavuşoğlu Rus askerinin Türkiye'de konuşlanacağı iddiaları içinse "Nükleer santralin kurulmasında nasıl kendi teknisyenlerimizi, mühendislerimizi eğitiyorsak, aynı şekilde S-400'lerin kurulması ve kullanılması ile ilgili de askeri ve sivil personelimizi de yetiştireceğiz. Kurulurken, teknisyen ve mühendis ihtiyacı olursa Rusya'dan onlar da gelir, bu çalışmaları yapar ve döner. Asker olması gerekmez, sivil de olabilir. Bu, Rusya'nın buraya asker konuşlandırması anlamına gelmez. Bunun nerden çıktığını anlamak mümkün değil. Bu sadece teknik bir çalışmadır." dedi.

İİT'NİN KUDÜS KARARI

Dün İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı "Filistin'in Başkenti olarak Doğu Kudüs'ün tanınması" kararına ilişkin konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Biz ABD gibi hukuksuz bir karar almadık. Aldığımız karar uluslararası hukuka uygundur" açıklamasında bulundu. Doğu Kudüs'ü bağımsız Filistin devletinin başkenti olarak tanıyan devletlerin söz konusu yerde büyükelçilikler açacağını duyuran Çavuşoğlu, "Bağımsız Filistin devletinin tanınması, BM kararlarına uygundur. Doğu Kudüs başkentil Filistin'in tanınması için mücadele edeceğiz" dedi.

YORUMLAR 11
  • yoldaş 6 yıl önce Şikayet Et
    iyide arkadaş alaman amarikan füzelerini alınca omelunların askerleri gelmedimi bataryaların başlarına, kıbrıs rumların aldığı s300 lere rus askerleri eşlik ediyor niye korkarlarki rus askerinden adıl yabancı uyruklu nato askerlerinden şüphe duymak lazım. hani denirya nato mermer nato kafa
    Cevapla
  • AYH 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu rus askeri gelecek diye kim uyduruyor, ulan biz füze satin almak istiyoruz rus askeri degil
    Cevapla
  • ZOR38 6 yıl önce Şikayet Et
    2018 İçinde gelsin S400 ler. Ortalığı bulandıran Hain ve uşak çok. Lütfen 2019 u beklemeyelim SN Çavuşoğlu, Sevgili Bakanım.
    Cevapla
  • güngören 6 yıl önce Şikayet Et
    aga füzeyi dışişleri bakanına kalmış bişe değil rusya üretiyor :) bakkaldan ekmek almıyorsun üretilmesi zaman alıyor...
    Cevapla
  • şalgam 6 yıl önce Şikayet Et
    konuşlanan bi daha gitmiyor sakın izin verilmesin bizde onlarda konuşlanalım o zaman karşılıklı olsun laf
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye halkının katillerini burada istemiyoruz. Rusya katildir
    Cevapla
  • Hak 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş amerika ne oluyor on dar katil deyilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!