Türkiye Yunanistan'a ada verdi mi? Açıklandı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ege adaları iddiaları üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Yunanistan'a ada verdi mi? Açıklandı
Türkiye Yunanistan'a ada verdi mi? Açıklandı
GİRİŞ 10.01.2018 10:20 GÜNCELLEME 10.01.2018 10:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Ege adaları iddiaları

AK Parti iktidarları döneminde ve Kardak krizi sonrası hiçbir ada Yunanistan'a verilmemiştir."

Çavuşoğlu, "İran ve Rusya sorumluluğunu yerine getirmeli, rejimi durdurmalı. Sınırda ilerleme var, rejim ilerliyor. O yüzden dün Rusya ve İran temsilcilerini çağırıp gerekli uyarılarda bulunduk" dedi. Dışişleri Bakanı'nın sözlerini uluslararası haber ajansı Reuters 'son dakika' koduyla dünyaya geçti.

YPG TEPKİSİ

Türkiye'nin muhaliflerin elindeki en büyük vilayet olan İdlib'de dördüncü gözlem gücünü yerleştirmeye başladığını aktaran Dışişleri Bakanı, "Sivil halk ve ılımlı muhalif hedef alınıyor" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Ankara'nın Soçi'deki Suriye zirvesinde terör örgütü YPG'nin katılmasını kabul etmeyeceğini yineledi, "YPG'nin olduğu ortamda olmayacağımızı söyledik" ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, YPG'nin Suriye'deki Kürtleri temsil etmediğini de vurguladı.

Ankara, dün akşam Rusya ve İran büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak İdlib'deki rahatsızlığını iletmişti.

Türkiye arabulucu

Türkiye'nin Irak'ta merkezi yönetim ve Erbil arasında arabuluculuk rolüne soyunabileceğini belirten Çavuşoğlu, "Arabuluculuk talepleri var. 21  Ocak'ta Bağdat'a gideceğiz. İkili konular yanında bunu da görüşeceğiz" dedi.

Uyarılara karşın 25 Eylül 2017'de bağımsızlık referandumuna giden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski lideri Mesut Barzani, kısa sürede elindeki her şeyi yitirmiş ve istifa etmişti. IKBY'nin yeni yönetimi, Bağdat'ın sunacağı şartları kabul etmeye hazır görünüyor.

KKTC'ye başkanlık sistemi önerisi

Kuzey Kıbrıs'taki seçimi de değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu"KKTC'de de başkanlık sistemi tartışılıyor. Olabilir. Biz başkanlık sistemine geçtik. Bunun şimdiden faydasını görüyoruz" dedi.

YORUMLAR 20
  • Yazık 6 yıl önce Şikayet Et
    Çavuşoğlu çok yanlış işler yapıyorsun Türk milleti aptal değil
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar adalara bayrak çekip belediye başkanı seçmişler halen milleti ciddiye alıp tatmin edici bir açıklama yapan yok
    Cevapla
  • lider 13 6 yıl önce Şikayet Et
    Vala çavuşoğluda Tansu çilergibi dolaylı Olarak açıklama yapıyor Kartalkaya krızinden başbakaniken şu açıklamayı yapmıştı Kartalkaya bizimmiki Diye cevap vermişti
    Cevapla
  • Tayfun Kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar tarih bigilerinizi hatırlayın. İtalyanlar muğla bölgesinden çekildiler savaşmadılar 1920 lerde. ama adaları bırakmadılar 2. dünya savaşı sonuna kadar. 1958 lerde Fatin Rüştü Zorlu kıta sahanlığı ve deniz sınırları tespit edilirken, italyanların yunanistan a savaş tazminatı olarak verdiği adaların o adaların kıta sahanlığı olamayacağını şerh düşmüştü. ayıca lozan a göre Türkiye ye 6 milden yakın (meis adası hariç) tüm kayalık ve adalar Türkiye ye aittir. Koyun bulamaç vs dahil. Ayrıca bu adalarda da (6 milden uzak olanları) yunanistan askeri üs kuramaz hava alanı yapamaz. Bunların hepsi ihlal edildi bu iktidar buna göz yummuş vaziyette.
    Cevapla
  • Erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    cok güzel tesbit bilgilendirme icin teşekkürlertafun
    Cevapla
  • İthalat 6 yıl önce Şikayet Et
    İthalat tamamen yasaklanmali 250 milyardolar ithal ederken büyümeden söz edilemez..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!