Rusya'dan düşürülen uçakla ilgili çarpıcı açıklama

Duma Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, İdlib’de Rus savaş uçağının düşürülmesinin, militanların MANPAD olarak bilinen taşınabilir hava savunma sistemini nereden aldığının araştırılması ihtiyacını doğurduğunu belirtti.

GİRİŞ 03.02.2018 22:50 GÜNCELLEME 04.02.2018 09:17
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Rus vekil Yuriy Şvıtkin, yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar onların elinde MANPAD yoktu. Belli ki yabancı ülkeler tarafından sağlanıyor. Bu silahın kaynağını ortaya çıkarma yönünde araştırmanın yapılması ihtiyacı var" dedi.

Rus vekil, MANPAD'ın menşeinin Batı ülkeleri olduğu görüşünü de dile getirdi.

 

RUSYA ABD'Yİ UYARMIŞTI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ocak ayı başlarında yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'deki muhaliflere silah verilmesinin önündeki kısıtlamaları kaldırması halinde taşınabilir 'hava savunma füzeleri'nin (MANPAD) teröristlerin eline geçebileceğini söyleyerek Pentagon'u uyarmıştı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 75
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya nın da ABD nin de Suriye’de işi Yok . İkisi de emperyalist güç
    Cevapla
  • Atak 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynı gün Tankımız ve Rus uçağı gayet açık abd eli oldugu
    Cevapla
  • sami 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya'yı suriye devleti davet etti teröristleri temizlemek için. rusya'nın suriye'de ki varlığı meşrudur. terörist başı şeytan abd defolup gitmelidir.
    Cevapla
  • hami 6 yıl önce Şikayet Et
    doğruluk payı var ama esatın 17 milyondam 1 miyonu suriyeliyi torağın altına göndermesi 6 milyonu komşu ülkelerde mülteci etmesi kalanını en az yarısıda muhalif olarak başına bomba yemesi meşruiyetini kaybetmiş bir lider konumuna düşürür.çünkü milletinin temsilcisi değil hüküm makamını işgal etmiş rus çıkarı gözeten babasından kalan hanedan üyesi gibi.babasıda ço kişi öldürmedi!
    Cevapla
  • Zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye devleti mi? Esed diktatörlüğü mü? Suriye halkı Esed’in babasının malı değil, Suriye’nin gerçek sahipleridir. Meşru olan Suriye halkının direnişidir .
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    burda abd bilerek düşürdü Rusya’nın Suriye’deki hava sahası kapalı Türkiye için abd bu yüzden burdu hava sahasını açsın diye
    Cevapla
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu rusya,bana dokunmasında ne olursa olsun devri bitti artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!